Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs,"Fuar çerçevesinde İzmir’e birçok delegasyon katılacak ev sahipliği yapacağız. Expo 2020 için lobi çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi. 
81. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı geri sayıma başladı. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, yenilenen yüzüyle geçmişle bugün arasında köprü kurmayı amaçlayan fuarda heyecan ve coşkunun fuar yaklaştıkça arttığını söyledi.
Örs, partner ülkede artık tek bir ülke misafir etmediklerini birden fazla ülkeyi ağırlayacaklarını müjdeledi. İzmir fuarında Latin rüzgarı eseceğini bildiren Örs, şöyle konuştu: ”Partner ülkemizde farklılaşma oldu. Bu yıl Latin Amerika Ülkeleri oldu. İzmir Fuarı’nda gerçekleşecek. Latin dünyası hem sanatsal hem kültürel açıdan popüleritesi ile ilgi çeken bir ülke olacak. Gençlerimiz bu anlamda organizasyona ilgi gösterecektir“ 
Genç bir fuar yapmak için genç kuşakları çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Örs, fuarın yaşamasını genç kuşaklarla buluşmasına bağladı. Fuarda Latin Amerika ülkelerinin gelmesiyle farklı kültürlerin buluşacağını söyleyen Örs, fuara gelen gençlerinde bizim kültürümüzü yansıtacağını dile getirdi.
FUAR EXPO 2020’YE YARAYACAK
Fuar etkinliklerinin İzmir’in Expo 2020 fuarına da yarayacağının altını çizen Örs, şunları ifade etti: "İzmir Expo 2020’ye aday. 81. fuarımızı Expo 2020 çalışmalarının bir parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Expo konusunda gelen ülkeleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Fuar çerçevesinde İzmir’e birçok delegasyon katılacak ev sahipliği yapacağız. Lobi çalışmalarını sürdüreceğiz. Bu ülkelerin fuarımıza katılım amacı ticari iş birliği yapmaktır. Fuarı gezerken aynı zamanda iş adamları getirecekler."

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim