Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ve 42 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatında görev alan Gazi Abdullah Akat'ın eşi Naciye Akat, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından aldığı seyahat kartıyla şehir içerisinde dolmuşa binmek istedi. Yıllardır seyahat kartını kullanan Akat, iddialara göre kartının geçersiz olduğu gerekçesiyle dolmuştan indirildi.

GAZİ EŞİNİ ÜZDÜLER
Bazı dolmuş şoförleri, bununla sınırlı kalmayarak iddialara göre gazi eşine hakaret etti. Kartını şoförlere gösterip, bazen dolmuş içerisinde bulunan vatandaşların önünde küçük düşürülüp azarlandığını dahi öne süren Akat, "Bakanlık tarafından verilen ve ücretsiz seyahat edebilmem için bana kart verildi. Fakat bazı şehir içi dolmuş şoförleri beni almayıp bu kartın geçersiz olduğunu söyleyip çocuk gibi azarlıyor" dedi.

"BİZ BU VATAN İÇİN BEDEL ÖDEDİK"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen seyahat kartının arka kısmında gerekli her şeyin yazdığını ve süresiz bir şekilde kullanabileceğini ifade eden Akat, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu kart sahibi demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak kullanabileceğini gösteriyor. Buna rağmen Torbalı'daki bazı şoförler bana bu şekilde davranıyor. Biz bu vatan için bedel ödedik. Sadece bana verilen hakkı kullanmak istedim. Diyecek başka hiçbir şeyim kalmadı. Bu konuda bakanlığa şikayet edeceğim."
Editör: TE Bilişim