Turnuvaya İzmir’in yanı sıra farklı şehirlerden ve yurtdışından katılım oldu. Katılımcıların 24’ü ilk kez go turnuvası deneyimi yaşadı. 4000 yıllık geçmişe sahip zeka oyununda, kıyasıya geçen 5 turun sonunda Tuğkan Eren birinci, Uğur Arıkan ikinci ve Kaan Malçok üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular madalya verilerek ödüllendirildi.

Go oyunu zihinsel olarak yoğunlaşmaya yardımcı olur, aynı zamanda denge hissini geliştirerek değer yargılarına varabilme konusunda kişinin kendisini geliştirmesine olanak sağlar. Çocukların karakterlerini oluşturmalarında oldukça yararlıdır.

İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı

Go sayesinde çocuklar birbirleriyle ve başka yaşlardan insanlarla iletişim kurarlar ve onlara düşünceli ve ince bir şekilde davranmayı öğrenirler. Bu nedenlerle, İzmir Go Oyuncuları Derneği, çocuk sporcuların Go oyununu öğrenmeleri için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların bir sonucu olarak, 7. Smyrna Go Turnuvası’nda 15 yaş altı 23 katılımcı başarıyla mücadele etti.

Editör: TE Bilişim