13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 100 kişilik Kalkınma Kurulu'nun Başkanı ve İZKA'nın 3 yönetim kurulu üyesi, dün yapılan seçimle belirlendi. 3 adayın katıldığı Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimlerini Kemal Çolakoğlu kazandı. 8 kişilik İZKA Yönetim Kurulu'nda Kalkınma Kurulu'nu temsil edecek 3 isim ise Ramazan Davulcuoğlu, Zekeriya Mutlu ve Abdullah Kavuk oldu. ıÜüİZKA Kalkınma Kurulu Başkan Yardımcılığı için ise BASİFED Danışma Kurulu Başkanı Hüseyin Porsuk ile Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin yarıştı. Seçimi, Kasım Sevin kazanarak kurul başkan yardımcısı oldu.
Vali yönetti
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda yapılan Kalkınma Kurulu toplantısını İzmir Valisi Mustafa Toprak yönetti. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra basına kapalı yapılan toplantıda seçimlere geçildi. İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve 3 yıldır İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Kemal Çolakoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk ile Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yarıştı. 100 oyun kullanıldığı seçimlerde 67 oy alan Kemal Çolakoğlu seçimi kazandı. Çabuk 25, Atasoy 8 oy aldı. 
İZKA Kalkınma Kurulu, İZKA Yönetim Kurulu'nun 8 kişilik üyesinden kalkınma kurulunu temsil edecek 3 üyenin seçimi de yaptı. Bu seçimde ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Kurucu Başkanı ve Alfemo Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman yarıştı. Seçimleri Zekeriya Mutlu, Ramazan Davulcuoğlu ve Abdullah Kavuk kazandı. 97 kurul üyesinin oy kullandığı seçimlerde her kurul üyesi 3 adaya oy verdi. Zekeriya Mutlu 89, Ramazan Davulcuoğlu 74, Abdullah Kavuk 66, Bülent Akgerman ise 44 oy aldı. 

"Çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz"
Seçimlerden sonra açıklama yapan Çolakoğlu, "İZKA, Türkiye'ye örnek olacak şekilde demokrasi güzelliği sergiledi. Tabi ki, başkan seçildiğim için çok gurur duyuyorum. İçinde rektörlerin, kaymakamların, sivil toplum kuruluşlarının ve bürokratlarının olduğu 100 kişilik kurulun başkanı olmak çok önemli. Kurul olarak en kısa sürede kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz. 4 Temmuz'da bir çalıştay yapacağız. 2013 yılı İzmir için önemli. Hem EXPO 2020'yi takip ediyoruz hem Türkiye İktisat Kongresi'ni İzmir İktisat Kongresi olarak 5. kez İzmir'de düzenleyeceğiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturmada kalkınma ajanslarına büyük görev düşüyor. İZKA yine bu konuda öncülük yapacak, diğer ajanslara örnek olacak" dedi. Kalkınma kurulları ile ilgili birkaç yasal değişiklik taleplerinin olduğunu söyleyen Çolakoğlu, kalkınma kurullarının daha denetleyici ve etkin olması için Kalkınma Bakanlığı nezdinde çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. 

Yönetim kurulundan ortak hedef: Marka kent
İZKA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Ramazan Davulcuoğlu, "Güzel bir seçim oldu. Seçim demokrasi içinde geçti. Şimdi çalışma dönemi. En başta üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için İZKA lokomotif görevi üstlenecek. Temel hedefimiz İzmir'i marka kent yapmak, İzmir'den markalar çıkmasını sağlamak olacak. Farklı sektörlerde yeni ve uluslararası markalar oluşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
İZKA Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kavuk da İzmir'e faydalı işler yapacaklarını söyledi. Üniversite-sanayi işbirliğini İZKA'da hayata geçirip, güzel bir sinerji oluşturmak istediklerini söyledi. Kavuk, "İzmir ile ilgili güzel olan her şeyin yanındayız. İzmir'i marka ve gözde bir şehir yapacağız. Daha kalkınmış bir İzmir hayal ediyoruz" diye konuştu.
İZKA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne yeniden seçilen Zekeriya Mutlu, kurul üyelerinin hepsine teşekkür ettiğini belirterek, "Minnettarlığımı sunuyorum. Bugüne kadar İzmir'in bölgesel kalkınmasında üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ettik. Bugünden sonra da görevimize layık olmaya ve bölgesel kalkınma planına uygun olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi. Mutlu, kalkınma kurulunun kuruluş kanunun İZKA Yönetimi'ne esnaf teşkilatının da daimi üye olacak şekilde düzenlenmesini istedi. 

Editör: TE Bilişim