İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
  İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Van ve Hatay’ın da bulunduğu beş ilde yapılan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan şahısların işlemleri sürüyor. Operasyonun ardından görevden alınan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın yerine Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu atandı.
İzmir merkezli beş ilde yapılan TCDD Liman İşletmeleri’ne yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında ihaleler ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik soruşturma sonunda 25 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu öğleden sonra görevlerinden alındı.

Görevden alınan isimlere İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da eklendi. Bilkay’ın yerine Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu atandı. İzmir Emniyet Müdürü’nün yanı sıra toplam 15 ilin emniyet müdürü de değişti.

60 MİLYON TL’LİK USULSÜZLÜK

İncelenen ihale dosyalarında iddiaya göre 60 milyon TL'lik usulsüzlük saptandı. Operasyonu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki örgütlü suçlar bürosu savcılarından Ali Çelik yürüttü.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Deniz Ticaret Odası Başkanı Y.Ö de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilişim