Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Nasıl yıllar önce Türkiye’nin dört bir tarafından Fuar için İzmir’e geliniyorsa, şimdi de film festivalini izlemek için halkımız İzmir’e akın edecekler” diye konuştu.
Konak Belediyesi, İZDİM İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi, Medusa Medya, Mektepli Ajans, Ekna Kozmetik Adrenalyn, İZGE İzmir İş Dünyasını Geliştirme Derneği, ve Altın Turizm'in destek verdiği festivalin ödül töreni Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde yapılırken, 4 kategori 66 finalist arasında yapılan gösterimler sonunda ödüle hak kazanan isimler şöyle oldu:

Kurmaca: Yolculuk: Nadim Güç ( En İyi film), Anaar Miveye Behesht Ast: Teymour Ghaderi / İran (Jüri Özel Ödülü), Sisyphos: Cemil Sobacı (Jüri Özel Ödülü), Sıradaki: Jale Akgöl (Jüri Özel Ödülü)

Animasyon: Beerburg: Ander Mendia / İspanya (En İyi film). Deneysel: Döngü... Burak Varlık (En İyi film), Belgesel: 7 Lira. ... Ahmet Mert Yavuz ( En İyi film ), Bir leğen bir insan: Sonerhan Önal-Ali Altınel (ASİTEM Özel Ödülü), Zifir: Yiğit Eke (Jüri Özel Ödülü).
Editör: TE Bilişim