Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
 Özçam, yerli ve yabancı yatırımcıların ilk tercihlerinden birinin de İzmir olduğunu belirterek, en çok tercih edilen semtlerin Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çiğli, Karşıyaka,Bostanlı, Bornova, Bayraklı'nın bir bölümü ile Evka-3 Profesörler Sitesi olduğunu kaydetti. 
Özçam, Narlıdere'nin Çeşme'ye yakınlığıyla çekim merkezi olduğunu aktararak, "Narlıdere İlçesi, İzmir’de konut sektörünün en hızlı geliştiği ilçeler arasında yer alıyor. Narlıdere, mevcut, nitelikli konut stoğu ve yeni inşaat edilen A plus inşaatlarıyla gelişim gösteriyor. Narlıdere’den, çevre yolu bağlantıları ile şehir trafiğine takılmadan İzmir’deki tüm ilçelere kolay, hızlı ve rahat bir ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca, ilçenin Çeşme yarımadasına yakınlığı da ayrı bir çekim yaratıyor" dedi.
Kaliteli ve lüks konut tercihinde de Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla'nın geldiğini dile getiren Özçam, şu açıklamaları yaptı: "Güzelbahçe İlçesi, İzmir’in konut gelişim akslarından biri olup, genel anlamda nitelikli konut projelerinin yer seçtiği bölgelerdendir. İlçe, denize ve Aydın-Çeşme otoyoluna yakınlığı sayesinde konut kullanımı açısından tercih ediliyor. Geçmişten günümüze süren merkezde yaşama eğilimlerinin değişmesiyle insanlar kent merkezindeki hareketten, kalabalıktan, trafik/otopark problemlerinden uzak, ama kent merkezine ulaşılabilirliği yüksek merkezleri yaşamak için seçiyor. Bu nedenle son yıllarda kaliteli lüks konut yatırımları Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla aksında hızla ilerliyor. Bornova, konut sektörü açısından incelendiğinde mevcut konut stoğu ve yeni inşaat kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bornova İlçesi sınırları dahilinde bulunan çevre yolu bağlantılarının erişilebilirliğe sağladığı büyük katkı, İzmir’in mevcut hafif raylı metro aksının Bornova İlçesinde sonlanması, Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi kampüslerinin Bornova İlçesi sınırları içinde bulunması ile öne çıkıyor. Ayrıca, Forum Bornova, Ege Park gibi alışveriş merkezlerinin yanı sıra küçük sanayi sitelerinin ilçe sınırları dahilinde yer alması, ilçede konut sektörünün gelişmesini tetikliyor.
Nitelikli konut projeleri açısından baktığımızda ise Evka3-Profesörler Sitesi olarak alınan bölge ve Özkanlar semti Bornova’da ilk akla gelen bölgelerdir. Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin bazı mahallelerinin birleşimi ile yeni ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı ise, Bornova Özkanlar semtinin devamı niteliğinde olan Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerindeki nitelikli konut inşaatları ile ön plana çıkıyor. Karşıyaka, Bostanlı ise Mavişehir bölgesinin yıllardır süregelen cazibesi ve düzenli yerleşimi ile İzmirlilerin konut alımında ilk tercih ettiği bölgeler. Aliağa-Menderes hızlı tren banliyö hattının hizmete açılması ile de Gaziemir, Menderes aksında da zamanla daha nitelikli konut projelerinin inşa edileceği düşünülüyor. İzmir için nitelikli konut projeleri açısından en büyük potansiyele sahip olan Yeni Kent Merkezi’nin (Manhattan Bölgesi), kentin kalbinde, ulaşım çeşitliliği, residence hizmetleri, A plus inşaat kalitesi ile konut piyasasındaki rekabeti arttıracağı öngörülüyor."

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim