İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Hafta sonu yapılacak AK Parti kongresinde görevi bırakacak olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine gelecek isim de belli olacak. AK Parti kulislerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ismi “yeni Başbakan” olarak telaffuz edilmeye başlanırken, Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olması İzmirli vatandaşları heyecanlandırdı.
İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasıyla İzmir’in ekonomik açıdan bir avantaj elde edeceğini düşünen İzmirliler, durumdan memnun gözüktü. İzmir’in farklı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Ali Göktepe, “Binali Yıldırım Başbakan olursa İzmir’e ekonomik yönden faydalı olabilir. Ama insanlara sadece ekonomi yetmiyor” dedi.

“TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAR”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğu dönemde seçilemediğini hatırlatan İsmail Gökmen ise “Bakanlığında daha çok faydalı oldu. Başbakanlığında daha çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu. Yıldırım’ın ‘proje adamı’ olduğunu ifade eden Gökmen, “Binali Yıldırım, İzmir’in ötesinde Türkiye’ye katkı sağlar. Binali Yıldırım, çok çalışkan proje üreten ve ürettiği projeleri uygulayan bir siyaset adamımız” dedi.

23 YIL ARANIN ARDINDAN
Öte yandan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakan olması kent için ayrı bir öneme sahip. Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından bu yana, İzmir milletvekiliyken Başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü’nün ardından bu makama gelen 4. isim olacak. Erdal İnönü, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993’te yaklaşık 1,5 ay süreyle başbakanlık görevine vekalet etmişti. Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine gelirse, İzmir 23 yıl aranın ardından bir Başbakan çıkarmış olacak.
Editör: TE Bilişim