İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 İzmir Metrosu görevlilerinin yaptığı istatistik çalışmaların verilerine göre, toplam yolcu sayısının yüzde 35’ini, 1.75 TL ödeyerek 90 dakika boyunca tüm ulaşım araçlarından sınırsız ulaşım hizmeti alan aktarmalı ulaşım yolcusu oluşturuyor.




Hizmete yeni alınan Ege Üniversitesi (EÜ) ve Evka-3 istasyonları ile uzayan İzmir Metrosu, Üçyol- Evka-3 arasını 22 dakikada katediyor. İzmir Metrosu, 2011 yılında toplam 1 milyon 348 bin 260 kilometrelik sefer yaptı. Bu mesafenin dünyanın çevresinin 34 kez dönüldüğü anlamına geldiği kaydediliyor.
Öte yandan İBB'nin mevcut metro sistemi ile yapım çalışmaları devam eden metro hattında kullanılacağı 8 dizilik ve 32 vagondan oluşan yeni metro araçlarının hepsinin yapımları tamamlanarak İzmir’e geldiği bilgisi verildi.
Verilen bilgilere göre, toplam 33 milyon 678 bin Euro maliyet ile Çin’in Zhuzhhou kentindeki fabrikada üretilen vagonların ilk seti Kasım 2011’de, son partisi de Haziran 2012 başında kente geldi. Yeni setlerden altısı şu anda faal olarak kullanılırken; Haziran ayında gelen son partideki iki set de test ve devreye alma sürecinde.
İzmir Metrosu, 45 adet mevcut ve 32 adet yeni gelen vagonla birlikte 77 vagonlu dev bir filoyla hizmet veriyor. Günlük ortalama 175 bin yolcu taşıyan İzmir Metrosu’nun, 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının işletime alınmasıyla bu rakamı ortalama 300 bine çıkarması planlanıyor.





izmir haber

Editör: TE Bilişim