İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİ’NDEN, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ EĞİTİMİ

DERNEK BAŞKANI GÜL; KADINLARA UYGULANAN ŞİDDETİ LANETLİYORUZ!

Eğitimin amacı kadınların haklarını bilmeleri ve neler yapmasına yönelik. Kadına yönelik şiddet ve uluslararası sözleşmeler, 6284 sayılı kanun ve uluslararası sözleşmeler kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların sahip olduğu haklar ve bu hakları nasıl kullanacakları, İzmir barosu kadın hakları merkezinin başvurucu kadınlara hangi konularda nasıl yardımcı olduğu ve başvuru yolları konusunda bilgilendirme ve farkındalık eğitimi.

Dernek binasında gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak, Ege Kadın Buluşması İzmir Sekreteri Şengül Baysak, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof.Dr.Cahide Aydın ve Av.Tuğçe Denizer katıldı.

UNUTMAYALIM Kİ BİZLERİ DE BİR KADIN DOĞURDU

‘İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Şunu her fırsatta dile getiriyoruz kadınlarımız bizlerin baş tacı. Unutmayalım ki bizleri de bir kadın doğurdu. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza uygulanan şiddete ve cinsel tacize, Boşnak toplumu ve dernek olarak karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Şiddetin ve Tacizin her türlüsünü lanetliyoruz. ‘Ege Kadın Buluşması’na ve Derneğimizin Kadın kollarına bu eğitimi düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yeni yılda ve daha sonraki yıllarda kadınlarımızın ve çocuklarımızın şiddette ve tacize maruz kalmadığı nice yıllar geçirmeyi umut ediyoruz. Ülkemizde ve Dünyada barış ortamının hüküm sürdüğü nice yıllar diliyorum.’ Dedi.

İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak

Ege Kadın Buluşması İzmir Sekreteri Şengül Baysak Eğitim hakkında şunları söyledi;

‘Ege kadın Buluşması olarak kadınlarımızın haklarıyla ilgili birçok ilde eğitimler veriyoruz. Maalesef son yıllarda ülkemizde kadınlara yönelik şiddet her geçen gün artış gösteriyor bizlerde kadınlarımızın haklarını nasıl ve nerede arayacaklarını kimlerden hangi kuruluşlardan destek alacaklarını bilmelerini istiyoruz onun içinde hangi dernek bizi davet ederse oraya gidiyor ve kadınlarımıza bilgiler veriyoruz. Amacımız ve isteğimiz ülkemizde kadına yönelik şiddetin azalması ve cezaların daha da ağırlaştırılması.’

Editör: TE Bilişim