Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Üzerlerinde tişörtler, ellerinde bayraklar ile yürüyen binlerce kişiye bando da eşlik etti.
Yaya ulaşımını teşvik etmek ve yürüyüş yollarındaki araç işgallerine dikkat çekmek için gerçekleştirilen “Sokağını Geri Al, Geleceğini Geri Al” yürüyüşü, Karşıyaka Belediye binası önünden başlayarak Anayasa Meydanı’na kadar sürdü, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Projede Türkiye’den sadece Karşıyaka yer alırken, Macaristan’dan Budapeşte, İngiltere’den Liverpool, Slovenya’dan Ljupljana, Almanya’dan Riesa ve Wiesbaden ile Finlandiya’dan Tampere’de de aynı saatlerde yürüyüş yapıldı. TAFISA’ya üye kentlerden temsilcilerin de bulunduğu Karşıyaka’daki yürüyüş hem katılım hem de yaşanan coşku nedeniyle büyük ilgi gördü. Yürüyüşe katılanlar Anayasa Meydanı’na vardığında ise yüzlerce kişi aynı anda zeybek gösterisi gerçekleştirdi.

“KARŞIYAKALILAR İÇE KAPANMAYI SEVMEZ”
Yürüyüş sonunda kurulan sahnede konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “İzmir’in bir sakin şehri var. Şimdi Karşıyaka da ‘Aktif Şehir’ unvanını aldı. Karşıyakalılar içe kapanmayı sevmez. Karşıyakalılar hareketlidir, sanata saygılıdır, her zaman ‘önce İnsan’ demiştir. Belediye olarak biz de küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar oluşturmaya çalışıyoruz. Karşıyaka’yı Avrupa’da da temsil etmek için çalışmalar yürütüyoruz. TAFISA organizasyonu ile Avrupa’daki kentler ile ortak etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Amacımız kentimizi hep daha ileriye taşımak” dedi.



Editör: TE Bilişim