Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
 İzmir'de parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunla bir çocuğun hayatını kaybetmesi 11 Temmuz 2009'da merkez Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Baraj Gölü kıyısında ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine destek olmaya çalışan 8 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın ailesiyle gittiği piknikte uyurken, nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaralandıktan sonra ölmesini anımsattı. OlaydaN sonra hemen harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü, olay gününden itibaren Akif Can'ın katil zanlısının bulunması için yoğun uğraş verdi. Akif Can'ın vurulduğu Adnan Menderes Bulvarı'nda 250 polis ile birlikte olay yeri incelemesi yapıldı. Çevik Kuvvet, Cinayet Büro Amirliği ve polis merkezi ekipleri tarafından olayın aydınlatılması için olayda kullanılan tabancadan çıkan kovanları aradı. Yaklaşık 20 dönümlük arazide, Elazığ Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki özel hassas detektör ekibi de bölgede arama yapmış, 2 saat süren aramalarda 1 adet 9 mm çapında boş kovan ve 11 adet pompalı tüfeğe ait boş kartuş bulunmuştu. Bulunan 9 mm çapındaki boş kovanın yapılan kriminal incelemede Akif Can'ın ölümüne neden olan ve kafasından çıkan çekirdek ile uyuşmadığı tespit edildi. Ancak polis çalışmalarına ara vermeden devam etti. Soruşturmakapsamında 3 polis ve bir uzman çavuşun silahları balistik incelemeden geçirildi. Yapılan incelemede Akif Can'ın vurulduğu anlarda bir kişinin Adnan Menderes Bulvarı'nda havaya ateş açtığı tespit edildi. Yapılan çalışmada cinayet büro amirliği tarafından gözaltına alınan şahıs suçlamayı kabul etmezken, yapılan kriminal incelemede şahsın silahı temiz çıktı. Polis çevredeki ruhsatlı silahların hepsini tek tek inceledi.

"KATİL ZANLISINI BULMAK İÇİN AKADEMİSYENLERLE ÇALIŞILDI"

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, döneminde Akif Can'ın katilini bulmak için kendi araştırmasayla da yetinmeyerek Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ufuktepe ile çalıştı. Polis profesörden Akif Can'ın kafasına isabet eden kurşunun ne kadar uzaklıktan ve hangi yönden geldiği yönünde bilimsel bilgiler alındı. Bu çalışma sonucunda kurşunun bin 350 ile bin 750 metre uzaklıktan geldiği tespiti yapıldı. Bu tespit sonucunda o bölgede bulunan 35 kişiye ait olan 38 ruhsatlı silah incelendi. Bu silahlar emniyete getirilerek Akif Can'ın kafasından çıkan çekirdek ile 38 silahın çekirdekleri kriminal laboratuarında incelendi. Ancak bu silahların Akif Can'ı vuran silahlar olmadığı anlaşıldı. Buna rağmen polis Akif Can olayına rafa kaldırmayarak incelemelerine devame ediyor ancak aradan 38 ay bin 155 gün geçmesine rağmen katil bir türlü bulanamadı.


"İZMİR'DE MAGANDA KURŞUNUYLA ÇOCUĞUN ÖLMESİ ACIMIZI YENİLEDİ"
Akif Can Yıldız'ın annesi Sabiha Yıldız, 3 yılı aşkın çocuğunun katilinin bulunamadığını belirterek, "Polis bizimle çok ilgilendi elinden geleni yaptı. Ancak bir görgü tanığı olmadığı için katile ulaşılamadı. Belki oğlumu vuranın bile bir çocuğu öldürdüğünden haberi yoktur. Ben bunun için kimsenin havaya rast gele ateş açmamasını istiyorum. Benim oğlum gitti. Dün de İzmir'de bir çocuk parkta oynarken hayatını maganda kurşunuyla kaybetti. Bunların hesabını kim verecek. Bizim canımız yandı ama onlar hala dışarıda geziyor. Ne olur havaya ateş açmayın" dedi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim