Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
 İzmir merkezli Liman Yolsuzluğu soruşturmasını yürüten Örgütlü Suçlar Bürosu'na bağlı Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik'in görev yeri değiştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan soruşturmada da görev alan Çelik, İzmir Adliyesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapacak. Ayrıca, çok sayıda savcının görev yerleri değiştirildi. 


ÇOK SAYIDA SORUŞTURMAYI YÜRÜTTÜ

İzmir Liman İşletmesi’ndeki operasyonu, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki örgütlü suçlar bürosu savcısı Ali Çelik yürütüyordu.

Ali Çelik, 2011 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturması ile Karabağlar ve Kuşadası belediyelerine yönelik operasyonları da yönetti. O dönem "Özel yetkili savcı" olarak görev yapan Çelik, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı olarak da çalıştı.

Çelik, 2013 kararnamesinde Örgütlü Suçlar Bürosu’na bağlı dört savcıdan biri olarak atandı. İzmir’deki Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki dört savcı, Başsavcıvekili Ali Haydar’a bağlı görev yapıyordu.

Editör: TE Bilişim