Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
 Yıllardır İzmir’in gündeminde yer alan Alsancak Liman Arkası ve Halkapınar-Salhane arasındaki bölgenin imar planları uygulanmaya başlıyor. 
İlk proje İş Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'den (GYO) geldi. 45 ve 29 katlı iki kule yapacak olan İş GYO’nun kulelerinde yer alan ofis ve konutların tamamı körfez manzaralı olacak.
Kısa süre sonra temeli atılacak olan inşaatın 2014'te tamamlanmasının planlandığı belirtilirken, projenin planlanan yatırım değerinin yaklaşık 150 milyon dolar olduğu bildiriliyor.
İzmir’in merkezinde, Alsancak Limanı arkası ile Bayraklı ilçesi, Turan ve Salhane mahallelerini kapsayan ‘Yeni Kent Merkezi’nin 471 hektarlık alanı Konak Belediyesi sınırları içinde kalıyor. 2001 yılında Uluslararası Fikir Yarışması’na da konu olan alanda imar planlarının yeniden değerlendirildiğini ve ‘Yeni Kent Merkezi’ olması yönündeki planlama çalışmalarının tamamlandığını anımsatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Uygulama İmar Planı’nın Çınarlı, Mersinli, Ege, Umurbey Mahalleleri ile kıyı boyunca liman bölgesini içerdiğini belirtti.
Plan bütününde, imar mevzuatında tanımlanan ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal/teknik altyapı alanlarının gerçekleştirilerek, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kamu yararının sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Başkan Tartan, "İlk yatırımcı şirket İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. oldu. Heyecan verici, kente canlılık kazandıracak bir proje hazırladılar. Böyle çağdaş yatırımlarla kentin çehresi değişecek” dedi.
İzmir Adliyesi yakınında yer alacak projenin Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıdığını belirten İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Gülfem Tandoğan, projenin benzer yatırımlara örnek teşkil edeceğine inandıklarını söyledi. Projede alışveriş merkezi ile yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alanlı 45 ve 29 katlı iki kulede tamamı körfez manzaralı ofis ve konutların yer alması planlanıyor.
Tandoğan, açıklamalarını, "İzmir sahip olduğu potansiyel ve yüksek yatırım gücü ile birçok yatırımcı firmanın ilgisini çeken bir bölge. Dolayısıyla biz de İş GYO olarak İzmir’in sahip olduğu bu gücü yatırımcılarımıza aktarmak misyonuyla hareket ediyor ve yatırımlarımıza yön veriyoruz. İzmir’in Yeni Kent Merkezi’nin şekillenmesine katkı sağlayacak olmak bizim için çok önemli. Bu doğrultuda projenin tasarlanma aşamasında bölgenin potansiyeli ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak buna uygun bir karma proje oluşturduk. İş GYO olarak, projemizin gerek yapısal özellikleri gerekse donatılarıyla bölgedeki yeni oluşumda bir simge niteliği taşıyacağını düşünmekteyiz” şeklinde sürdürdü.
Proje hakkında: "Yürürlükteki planın 195 hektar alan büyüklüğündeki Halkapınar-Salhane kesiminde, ağırlıklı olarak Merkezi İş Alanı kullanımı yer alacak. Bu alanda her tür ticaret, çarşı, büro, iş hanı, ticari depolama, banka, sigorta, çok katlı mağaza ve eğlence yerleri, konut, çok katlı taşıt parkı ve özel hastane ve özel eğitim kurumları yer seçebilecek. Planın Alsancak Liman Arkası kesiminde ise Turizm-Ticaret ve Kültür merkezleri ağırlıklı olacak. Bu alanda da alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, her tür ticaret, turizm tesisi, kültür merkezi ve yönetim merkezi yer alabilecek. Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi’ne yönelik uygulama imar planına göre Adliye sarayından başlayarak Halkapınar kesimine kadar uzanan bölümü ile kuzeyde Liman Caddesi, doğuda Mürsel Paşa Bulvarı ve batıda Alsancak Garı’na uzanan demiryolu hattı ile sınırlanan bölümünde (Alsancak Liman Arkası kesimi) imar uygulaması yapılmak üzere 97.1 hektarlık alanın düzenleme sahası olarak seçildi. Seçili düzenleme sahaları kapsamında yapılacak imar uygulamaları sonucunda ise; Umurbey, Halkapınar, Yenişehir, Çınarlı Mahalleleri’nde yaklaşık 62.4 hektarlık alanın imara açılacak. Bu alan içinde yeşil alan, yol, açık otopark, bölgesel otopark, ilköğretim alanı, resmi tesis alanı ve belediye hizmet alanlarının sosyal donatı alanı olarak bölgeye kazandırılacak. Bu çalışmaların en kısa zamanda hayata geçirilmesi hedefleniyor."

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim