Yapılan incelemede temizlik ve hijyen kurallarına uygun olan Karşıyaka Mirza Nil İlkokulu öğrenci dostu okul  seçildi. Okul müdürü Ercan Çiftçi 2018 yılında 3 ödül aldıklarını belirterek bu ödülü almalarında okul idaresinin, okuldaki eğitimcilerin, çalışan personelin, okul aile birliğinin ve okul kantininin uyum içerisinde çalışmasının etkili olduğunu söyledi. Çiftçi, amaçlarının sadece ilkokula gelen çocuklara bir şeyler öğretmek olmadığını ilkokul çocuklarının eğitim ve öğretimlerini hijyen kurallarına uygun bir ortamda sağlamalarının da amaçları kapsamında bulunduğunu ve sağlıklı eğitim ortamının toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi için önemli olduğunu belirterek ödül almalarını sağlayan okul aile birliği, kantin ve okul hizmetlilerine teşekkür etti.


ÖĞRENCİ DOSTU OKUL PROJESİ
Öğrencilerin sağlığını korumayı amaçlayan, okulların temizlik ve hijyen yönünden teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülen, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında; Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Sağlık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, İzmir Kantinciler Esnaf Odası’nın koordinasyonunda Türkiye’de bir ilk olarak yürütülen ’’Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’’ İzmir’de ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini 6 yıldır koruyor.


6 yıldır gerçekleştirilen proje 2012 yılında sadece kantin ve yemekhanelerle sınırlı iken 2015 yılında derslik ve tuvaletlerin yanı sıra okulun tüm departmanlarını içine alacak şekilde genişletildi. 2017 de ise kalorifer daireleri, okul bahçesi ve okul çevresinin de projeye dâhil edilerek; okul çevresindeki esnafın da denetlenmesi belediyenin uzman ekipleri ve zabıtalar vasıtasıyla gerçekleştirildi.


Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici Başkanlığındaki komisyon okulları 170 kriter üzerinden denetliyor. Yapılan denetimler sonucunda 80 puanı aşan daire amirleri, okullar, kantinler ve okul aile birliği üyeleri ödüllendiriliyor.


 

Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
Editör: TE Bilişim