İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenen Öz, "Birçok öğretmen, eşinden, çocuklarından ayrı kentlerde yaşamak zorunda bırakılıyor. Öğretmenlerin bu derece mağdur edilmesini vicdanınız nasıl kabul ediyor?" dedi. 
Bazı öğretmenlerin yıllardır eşinden ve çocuklarından ayrı çalıştığına dikkat çeken Öz, "Sürekli olarak eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayan bu öğretmenlerin sınıf içinde öğrencilerine sağlıklı bir eğitim vermesi beklenebilir mi?" diye sordu. 
Öz, Bakan Ömer Dinçer’in daha önce yaptığı açıklamalarında, "Norm kadro fazlası olmayacak. Sınıf öğretmenleri mağdur edilmeyecek” sözlerini sarfettiğini anımsatarak, gelinen noktada 'norm kadro fazlası' gerekçe gösterilerek, eş durumundan tayin isteyen öğretmenlerin mağdur edildiğini vurguladı ve "Bundan sonra öğretmenler sizin verdiğiniz sözlere nasıl inanacaktır?" dedi. 
Öz, tayin başvurusu reddedilen öğretmenlere Mili Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimlerince “Ücretsiz izin alın” dendiğine işaret ederek, “İnsanların eşlerinin yanında olmak gibi en doğal haklarını, onları ekonomik özgürlüğünden mahrum ederek almalarını istemek, ciddi bir devlet yönetimi anlayışına uygun düşer mi?" diye konuştu. 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi veren Öz, önergesinde bir başka kentteki üniversitede yüksek lisans eğitimi almaya hak kazanan öğretmenlerin atanmasında yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Öz, bu tür atamaların kolaylaştırılması için gereken adımların bir an önce atılmasını istedi ve Bakan Dinçer’e şu soruları yöneltti: "Öğretmenlerin yüksek lisans yapması, eğitimin kalitesini yükseltmez mi? Bu durumda bulunan öğretmenlere daha fazla kolaylık sağlanması için adım atmayı planlıyor musunuz? Öğretmelerin eğitim hakkının kısıtlanması, anayasaya ve ilgili yasalara aykırı değil midir?”

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim