Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
 Ankara’ya giden İzmir Milletvekili Rifat Sait Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüştü. 
Ak Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, eşi Sevilay Sait beraberinde Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli ile birlikte Ankara’da önemli görüşmelerde bulundular. Sait ve beraberindeki heyet SGK Başkanı Fatih Acar, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı B.Uğur Ecevit, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’ i makamında ziyaret ettiler.
Son günlerde hayvancılık sektöründe yem hammaddesi ve saman sıkıntısı nedeniyle bu ürünler için çıkartılan ithalat izni başta İzmir olmak üzere tüm hayvancılık sektöründe sevinçle karşılandı. Başta Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere farklı ülkelerden yapılan yem hammaddesi ve saman ithalatı uygulanan yüksek gümrük vergileri nedeniyle gerçekleştirilemiyordu. Mağdur olan hayvancılık sektörünün imdadına İzmir Milletvekili Rifat Sait yetişti. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli’ yi de yanına alan Sait, ilgili bakanlar Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret ederek sorunu dile getirdiler. Görüşmeler sonunda müjde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER’ den geldi. Yem hammaddesi ve samana uygulanan gümrük vergilerinin kaldırıldığı müjdesini bizzat bakandan alan Sait, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli ile birlikte güzel haberi tüm hayvancılık sektörüyle paylaştılar.
Bu güzel müjdeyi alan başkan Çelikkaleli İzmir Milletvekili Rifat Sait’ e sarılarak teşekkür etti ve sevincini paylaştı. Başkan Çelikkaleli: “Bu olay Türk hayvancılık sektörü için önemli bir müjdedir, gerçekten çok mutluyuz. Bu konuda destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan İzmir Milletvekili Rifat SAİT’e teşekkür ediyoruz. Kendisi tarım sektörünün daimi destekçisidir" dedi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim