İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, son dönemlerde sıkça yaşanan ve vatandaşları mağdur eden telefon ve kredi kartı dolandırıcılığı olayları konusunda harekete geçti. 
Ekipler, bankaların ATM'lerinden para çekmek isteyen vatandaşları 'bankamatik dolandırıcılığı' olaylarına karşı ikaz etmek için bilgilendirici broşürler dağıtıp uyarıyor. Polisler ayrıca ATM'lerin önüne polis amblemli 'Lütfen Dikkat' yazılı uyarı yazıları da asıyor. 
Başta yaşlılar olmak üzere her yaş grubundan vatandaşı tedbirli olmaları konusunda uyaran polisler, ATM önlerine astıkları uyarı yazılarında da, "Lütfen dikkat. Kartınızın ATM cihazına mesai saatlerinde sıkışması durumunda bankaların resmi güvenlik görevlisine başvurunuz. Kartınızın mesai sonrasında sıkışması durumunda da kendi telefonunuzdan müşteri hizmetlerini arayarak, kartınızı bloke ettiriniz. İkinci kişilerin yönlendirmesine itibar edip, şifrenizi kesinlikle girmeyiniz ve kimseye söylemeyiniz. Ayrıca hiçbir kamu görevlisi telefonla para istemez. Kendisini başkomiser, savcı, emniyet amiri gibi tanıtıp telefon açarak, para talep edenlere lütfen inanmayınız, para yollamayınız" diyor. 
Bankamatik önünde bekleyen toplum destekli polisler de, kart kullanımını bilmeyen vatandaşlara yardım ederek,özellikli yaşlı vatandaşları tercih eden dolandırıcılar konusunda uyarıyor ve "Tanımadığınız kişilerden yardım almak yerine bankanın güvenlik görevlisi, personeli ya da polislerden yardım isteyin"şeklinde uyarıyor.

İzmir Haberleri 
Editör: TE Bilişim