Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Didim Belediyesi, Didim Turizm Derneği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında bu yıl yenilenen Altınkum Yalı Caddesi yeni görünümüyle yeniden hizmete açıldı. Caddenin girişine yapılan ve Yunan mitolojisinden denizler, depremler ve atlar tanrısı olarak bilinen Poseidon heykeli beğeni toplamıştı fakat bir turizm kenti olan ve her yıl değişik ülkelerden yabacı turistler ağırlayan Didim’de Poseidon heykeli üzerinde yabancı dillerde tanıtımının olmaması gözlerden kaçmadı.
Yalı Caddesinin hemen girişinden yer alan Poseidon heykelinin altına “Yunan mitolojisinden denizler, depremler ve atlar tanrısıdır. Zeus ve Hades’in kardeşi, Roma mitolojisinde Neptün olarak ta bilinir. En önemli silahı üç dişli yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir. Didim Tekağaç burnunda Denizler tanrısı Poseidon’a adanmış bir sunak bulunmaktadır. Didim Poseidon sunağı Karia ve İyonya uygarlıkları arasında sınır olarak kabul edilmektedir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder” sözleriyle hem Posedion hem de Didim’le ilgili bağlantısı anlatıloyor.
“YABANCI DİLLERDE ÇEVİRİSİ OLMALI”
Türkçe olarak yapılan tanıtımın yanı sıra anıtın üzerinde yabancı dillerde tanıtımın olmaması eleştri konusu oldu. İlçeye tatile gelen yabancı turistlerin ise heykele baktığı fakat yabancı çevirisi olmadığı için bilgi alamadığı görüldü. Bazı vatandaşlar ise turizm kenti olan bir yere bir heykel dikilirse bu heykelle ilgili değişik dillerden de çevirisinin olması gerektiği vatandaşlarca dile getirilirken, yetkili mercilerin bu konuda yeniden bir çalışma yapması gerektiğini belirttiler.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim