Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İzmir Valisi Mustafa Toprak Torbalı'da gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında ilçe sıkıntılarına ilişkin bilgi aldı. İlçeye bağlı Korucuk, Karakızlar ve Karaot köylerini gezen ve köy halkıyla sohbet eden Vali Toprak, köy muhtarlarından sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Torbalı'yı ilk kez detaylı gezme fırsatı bulduğunu söyleyen Mustafa Toprak, İZBAN banliyö tren hattı ve Metropolis Antik Kenti ören yerinin kısa zaman içinde yapılacağı müjdelerini verdi. Ayrıca, Torbalı’daki üç okul ihalesinin önümüzdeki günlerde de yapılacağı bilgisini veren Toprak, ilçeye yapılacak hastanenin de ihalesinin yakın zamanda yapılması için çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Vali Toprak; “Torbalı’da okul binası yapamıyorduk. Çünkü yargıya intikal etmişti. Yargı aşaması sonuçlandı ve üç tane okul ihalesine çıkacağız. Ancak dört okul için hala süreç devam ediyor. Bu ilçe hızlı bir şekilde büyüyor. Eğitim ve sağlık alt yapısını oluşturmak ve büyümeyi sağlıklı bir şekilde yönlendirmek gerekiyor. Bu nedenle ekip olarak çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu. 
İZBAN BİTİYOR
İzmir'in köylerinin adeta şantiyeye döndüğünü aktaran Vali Toprak şöyle konuştu: “İzmir’in ilçelerini geziyorum. Köylerimizin çoğunu da bu ziyaretler kapsamında gezme fırsatı buldum. Köylerimiz yapılan hizmetlerle adeta şantiyeye dönmüş durumda” dedi. İzmir Banliyö Sistemi'ni (İZBAN) Torbalı’ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki istasyon ve kara yolu altüst geçit inşaatlarının büyük ölçüde tamamlandığını aktaran İzmir Valisi Mustafa Toprak, “İZBAN tren hattının bir an önce bitirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hizmete açılacak.” 
‘METROPOLİS EN KISA ZAMANDA ZİYARETE AÇILACAK’
Torbalı'da 3 bin yıllık tarihe ışık tutan ve bir süre önce ören yeri olarak Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayı ile koruma altında Metropolis Antik Kenti’ndeki çalışmaların sona geldiğini söyleyen Vali Toprak, “Ören yeri olan Metropolis Antik Kenti’ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bu yeri de en kısa zamanda ziyaretçilere açmayı planlıyoruz. Hem Türkiye’ye hem de İzmir ve Torbalı’ya bu antik kentimizin çok büyük faydası olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim