13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım Bakanlığını devrederek bütün mesaisini Belediye başkanlığı için harcamaya başladı.  Bazı ilçelerde aday olmaya yakın isimler konuşulmaya başlandı bile. işte o üç ilçe; 




                                                                BAYRAKLI

Ak partinin öncelikle önem verdiği ve geçen seçimlerde almak için çok uğraştığı, seçimden önce ilçe yapılmasından dolayı ilçe sınırlarının belirlenme aşamasında oldukça tepki çeken Bayraklı'da heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ak parti bayraklı için oldukça iddaalı.. 

Bayraklı'da Ak partinin adaylarından Hakkı Atila ismi öne çıkıyor. Bayraklı'da uzun yıllar esnaf oluşu, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış birisi olması artıları olarak gözüküyor.

İzmir Ak parti kuruluşundan beri parti içerinde bulunmasıda cabası.

Ancak Ak Partinin Bayraklı'yı kazanma isteğinin fazla oluşu ve diğer adaylarında parti teşkilatından geliyor olması en büyük handikabı olarak gözüküyor.




Bu noktada öne çıkan bir diğer isim ise eski ilçe başkanı olan ve Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren parti teşkilatlarında yeralan İsmail  Sarı.  

ilçede oldukça sevilen bir kişiliğe sahip olan Sarı Bayraklı'da halkın sevgisini kazanmış görünüyor. Eski ilçe başkanı oluşu partiyi iyi tanıması ve bayraklının sorunlarını bilmesi artıları olarak öne çıkıyor.  




Önemli bir aday da yine Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan ve Meclis üyesi Ali Kökoğuz olarak öne çıkıyor. Ali Kökoğuz'un Mimar oluşu ve Bayraklı'nın kentsel dönüşüm merkezlerinden bir tanesinin olması artı olarak gözüküyor.




                                                                    BORNOVA

Ak parti Bornova'da önemli adaylar yarışıyor. Son ilçe başkanı olan ve Aday Adayı olmak için istifa eden Hüseyin Özkan teşkilat tarafından desteklenen isim olarak öne çıkıyor. Hüseyin Özkan parti kuruluşunda yer alan ve teşkilattan gelen bir isim. 




Öne çıkan bir diğer isim ise Anavatan Partisi Eski Milletvekili İlhan Kaya. Siyasette deneyimli olması Bornova'da sevilen birisi olması da buna eklenince partinin önemli adaylarından biri olarak öne çıkıyor.

Bir diğer aday ise Meclis üyesi Abdullah Kavuk. Siyasi ve ticari deneyimiyle ön plana çıkıyor. 
Ancak CHP'nin mevcut belediye başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır yeniden aday gösterilirse Ak Parti'nin buna paralel olarak akademik kariyeri olan bir aday gösterme ihtimalide mevcut. 







                                                             KARABAĞLAR



Ak Parti İzmir teşlikatının 2009 seçimlerinde  en büyük beklenti içerisine girdiği ancak sonu hüsranla biten en önemli ilçe şüphesiz Karabağlar olmuştur.

Yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen İlçe Başkanlığına atanan Sinan Demirci'nin Kurduğu ekiple beraber yoğun bir çalışma temposuna girmiş, belediye başkan adayı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu’nu çıkaran  ancak seçimi CHP adayı Kasım Sıtkı Kürüm Karşısında kaybeden Ak Parti bu kez işi sıkı tutuyor.



Özellikle Sıddık Topaloğlu'nun ilçe dışından olması ve halkı iyi tanımaması, karabağların sorunlarını tam olarak bilmemesi ve ismrlama tabiri kullanılması parti içerisinde derin yaralar açmıştı. 

Şuan aday adayları arasında en çok öne çıkan isim şüphesiz Nazmı Kalyoncu .

Siyasi hayatına Ak parti ile başlayan kalyoncu sırasıyla, Ak Parti İzmir İl Teşkilatının kuruluşunda görev aldı.

İl Başkan Yardımcısı olarak 2005 yılına kadar görev yapan Kalyoncu,daha sonra Genel Merkezin arzusuyla 2005 yılında Konak İlçe Başkınlığına atandı .

26 Şubat 2006 tarihinde yapılan ikinci olağan kongreyle yeniden bu göreve seçildi. 23.Dönem milletvekilliği genel seçiminde Ak Parti’den İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı oldu.

29 Mart 2009 ‘da yapılan yerel seçimlerde İzmir İl Genel Meclisi’ne seçildi. Şu anda İzmir İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevini sürdükmekte olan Kalyoncu teşkilat içerisinde oldukça sevilen bir isim.

Karabağlar'da ikamet eden ve Karabağların İlçe olmadan önce Konak ilçesine bağlı olması ve Nazmi Kalyoncu'nun ilçe Başkanı olarak karabağları çok iyi tanıması kendisini karabağlar için bir adım daha öne çıkartıyor.

Mevcut yönetim içerisinde de nazmi kalyoncuya desteğin fazla olması Adaylığının neredeyse kesin olmasına işaret ediyor. 




Bir diğer önemli Aday adayı ise Bilal Doğan olarak öne çıkıyor. Anavatan Partisinde başladığı siyasi hayatına Ak Parti'de devam eden Doğan siyasi olarak oldukça deneyime sahip. İzmir  Gediz Üniversiyesi kurucularından olan doğan oldukça birikim sahibi bir kişiliğe sahip. 


                                                                           BUCA


Ak Parti 2004 seçimlerinde Cemil Şeboy'la kazandığı Belediye Başkanlığını 2009 da kaybetmenin şokunu yaşadı. 
Buca'nın mevcut Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından iyi yönetilemediğini düşünen Ak Parti İl seçim kurulu ve Binali Yıdırım Kazanacak aday üzerinde duruyor. Bu aday daha önce seçim kazanan Cemil Şeboy olursa sürpriz sayılmaz. 




Ak Parti Bu üç ilçede öncelikle en yüksek oyu alabilecek adayları aday göstermek istiyor. Böylece Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım'ın da oylarının artmasını sağlayacak bu hamle bakalım neler getirecek. 


Editör: TE Bilişim