İZMİR HABER

İzmir'de Okullara Polis Güvenliği

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü okul ekipleri geçen yıl olduğu gibi bu yılda okul önlerinde ve çevrelerinde güvenlik önlemlerini yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan aldı.

narkotik, asayiş, güven timleri, çocuk şube, toplum destekli polis, trafik ve ilçe resmi ekipleri oluşturuyor.

Geçmiş dönemlerde okul içi ve çevresinde meydana gelmiş asayiş olaylarının yoğunluğuna göre, okullara arasında risk derecelendirilmesi yapılarak; 1. Grup’ta 115, 2. Grup’ta 110, 3. Grup’ta 548 okul yer aldı. Polis ekipleri okulların önünde ve çevresinde; sigara, alkol, uyuşturucu satılması ve kullanılmasını engellemek konusunda kesin talimatla görevlendirilirken giriş çıkışlar sırasında öğrenciler ve öğretmenler üzerinde okulla ilgisi bulunmayan, problem yaratabilecek şahısların uzaklaştırılması polis ekipleri tarafından sağlanacak. Ayrıca trafik ekipleri aracılığıyla; öğrenci servisleri, şoförleri ve görevlileri denetlenecek olup okul çevresindeki öğrencilerin trafik güvenliği sağlanacak.

GEÇEN YIL ETKİLİ OLDU
İzmir emniyetinde, 2014/2015 eğitim ve öğretim döneminde, 192 ekip ve yaklaşık 384 personle görev yaptı. Okulların önlerinde ve çevrelerinde Mercek Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda; 4 yağma (gasp), 7 çocuğun cinsel istismarı, 62 uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, 2 kaçak sigara, 69 hırsızlık, 159 kasten yaralama, 22 tehdit, 11 hakaret, , 16 yankesicilik, 1 kapkaç, 3 görevli memura mukavamet, 12 mala zarar vermek gibi olmak üzere toplamda 3012 öğrenci ve 96 öğrenci olmayan şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. 
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }