İZMİR HABER

İzmirli Gazi polis memuru hukuku mücadelesini kaybetti

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yaparken 1997 yılında girdiği çatışmada vurulup belden aşağısı felç olan polis memuru Erdoğan Tuna, eksik nakdi tazminat ödeyen bakanlığa karşı verdiği hukuk mücadelesini kaybetti.


Bakanlığın bu cevap yazısına isyan eden Tuna, şöyle konuştu: "Ben 1997 yılında vuruldum ancak, tedavim 7 yıl sürdü. Tedavi sürecinde ben yine diğer meslektaşlarım gibi polis kadrosundaydım. Ancak, bu zaman zarfında sürekli raporlu görülüyordum. Doktorlar 7 yıl sonra yüzde 95 iş göremez raporu verdi ve gazi olarak emekliye ayrıldım. Benim bu şartlarda 1999 yılındaki 200 misli maaş tutarından faydalanmam gerekiyor. Eğer 1999 yılından önce heyet raporu verilip gazi olarak emekliye ayrılmış olsaydım bakanlık haklıydı. Ancak, benim emekliye ayrılış tarihim 2002'dir."
Tuna, İzmir 1.Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedilen Tuna, konuyu Danıştay 5. Dairesine taşıdı. Danıştay, 10 gün önce verdiği kararda gazi polisi haksız bularak talebini reddetti. Karara isyan eden Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konumda haklı olmasam bu kadar uğraş vermezdim. Ancak, haklı olduğum konuda bile haksızmışım gibi muamele yapılmasına isyan ediyorum. Bundan sonra yapacağım tek şey Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmek olacak. Çünkü, iç hukuk yolları tıkandı."
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }