İZMİR HABER

Karşıyaka Hamsiye Ve Horona Doydu

Karadenizliler Karşıyaka’da hamsi ve horonla buluştu “6. Karadeniz Hamsi Şöleninde 5 ton hamsi dağıtıldı.

 İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel de, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte hamsi dağıttı. Başkanların birlik mesajları verdiği konuşmalarının ardından sahne alan sanatçı Fuat Saka’nın Karadeniz ezgileriyle binlerce kişi horona durdu. 



Karşıyaka Belediyesi’nin Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu , Çorum Dernekleri Federasyonu, Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka Tokatlılar Kültürünü Tanıtma-Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Amasyalılar Derneği ve Karadeniz Gençlik Federasyonu ile birlikte düzenlediği “6. Karadeniz Hamsi Şöleni” 4. gününde on binleri ağırladı.



Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Karaenizliler derneği Başkanı Yaşar Yımaz; Hepinize bu güzel günde bizimle olduğunuz için teşekkür ediyorum. Dernek işi gönül işidir, sevda işidir. Biz bu tür etkinlikleri yaparken maddi, siyasi herhangi bir beklenti içine girmeden yapmaktayız.
Ancak üzülerek söylemeliyim ki bizim için dışarıda farklı konuşanlar var. Derneğimizin Karşıyaka Belediyesinin arka bahçesi olduğu söylenmektedir.

Herkes şunu bilsin ki biz Karşıyaka Karadenizliler Derneği olarak  hiç bir kurum ve kuruluşun himayesine ihtiyacımız yoktur. Karadenizlilerin doğasına aykırıdır zaten.  Biz ölene kadar Karadenizlilere hizmet edeceğiz. Bunu yaparken kimseye ihtiyacımız yoktur ve kimseye boyun eğmeden menfaat beklemeden yapacağız.



Aramızda bu işleri siyasi beklenti ile yapanlar, maddi kazanç için yapan dernekler olabilir. Biz bu işe gönül verdik ve öyle gidecek.  Bize her organizasyonda yapmış olduğumuz şölenlerde aramızda her zaman olmaya çalışan Karşıyaka'nın değerli belediye başkanı sayın Cevat Durak beyefendiye huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Hepinize bolca hamsi yemeler ve bol horon oynamalar diliyorum. dedi.




Karadenizliler samimidir. İçerisinde duyguları her yer de her ortamda çekinmeden söylerler diyen Ekadom Başkanı Hızır Murtezaoğlu,  bizim kavgamız sizlere daha iyi hizmet verebilmek içindir dedi. 

İzmir belediyelerinin Türkiye’nin farklı yörelerindeki kültürlere sahip çıktığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Karşıyaka’da Karadeniz yöresini anlatan Hamsi Şöleni gerçekleşiyor. Bu etkinlik Karadenizliler hamsi yemesi için değil, ülkemizin farklı kültürlerinin kaynaşması, daha yakından tanışması içindir“ dedi.




Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerin halka bütünleştiğini vurgulayarak, “Sosyal demokrat belediyeler onlarca kez denetlendik. Hiçbirimizin evinde ayakkabı kutuları çıkmadı.



Bize yakışanı yapmaya çalışıyoruz, tüm Türkiye’ye örnek olacak birlikteliği sağlıyoruz” diye konuştu. Farklı bölgelerde doğsalar da Karşıyaka’da yaşayanların artık Karşıyakalı olduklarını da belirten Başkan Durak, “ Bizler bir bütünün parçasıyız. Çocuklarımız burada dünyaya geldi, geleceğimiz burası. Ülkemizin renkleri bir arada yaşıyor“ diye de ekledi.



Milletvekili Mustafa Moroğlu da konuşmasında Karadeniz’in Kurtuluş Savaşı’ndaki yerine vurgu yaparak, “Bu şenlik birlikte üretimin, birlikte paylaşımın en güzel örneğini yansıtıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum“ dedi.
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }