EĞİTİM

Kayseri de öğrencilerin tabletli ilk ders sevinci

Kayseri Kadir Has Anadolu Lisesi ile Kilim Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi çerçevesinde 17 ilde bulunan 52 okul, pilot bölge seçilmişti. Bu iller arasında yer alan Kayseri'de 2 okuldaki öğretmen ve öğrencilere düzenlenen törenle tablet bilgisayar dağıtıldı.


AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, "Dünyada ilk kez genele yayan uygulamayı biz başlattık. Yeniliği, çağdaş gelişmeleri, en alt eğitim birimine kadar getiriyoruz. Bu uygulama sayesince geleceğimiz olan öğrenciler, daha kaliteli eğitim almış olacak" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ise, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi'nde 52 öğrenci, 26 öğretmen ile 4 yedek, Kadir Has Anadolu Lisesi'nde de 57 öğrenci, 27 öğretmen ve 11 yedek olmak üzere kent geneli toplam 177 tablet dağıtımı yapıldığını kaydetti.
Vali Mevlüt Bilici ile milletvekilleri sıralara oturarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Tablet bilgisayarları inceleyen öğrenciler ise bu uygulamanın son derece faydalı olacağına inandıklarını belirterek, defter ağırlığından kurtuldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }