GENEL

Osmaniye de uyuşturucu operasyonu

Osmaniye'de düzenlenen operasyonda 3 kilo toz esrar ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Osmaniye geçiş güzergahını kullanarak ülkenin batısında bulunan ve özellikle turistik illere naklederek ticaretini yapmaya çalışan şahısların deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamda, Tarsus-Adana-Gaziantep otoban yolu üzerinde oluşturulmuş bulunan uygulama noktasını fark eden şüpheli bir aracın yavaşladığı ve daha sonra hareket ettiği tespit edildi.
Şüpheli aracın yavaşladığı bölge çevresinde yapılan arama faaliyeti sonucu yol kenarında bulunan çalılıklar içerisinde siyah bir naylon poşet olduğu, poşetten yoğun bir şekilde uyuşturucu esrar maddesi kokusu geldiği tespit edildi. Bırakılan uyuşturucu esrar maddesinin aynı şahısların almaya gelebileceği değerlendirilerek bölgede başlatılan operasyon sonucu, yaklaşık olarak 3 saat sonra siyah bir arabayla uyuşturucu esrar maddesini almaya gelen 2 şüpheli şahıs suçüstü yakalandı. Olayda 3 ayrı bez torba içerisinde 3 kilo uyuşturucu toz esrar maddesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli şahısların yapılan GBT sorgusunda “yaralama” suçu başta olmak üzere çeşitli birçok suçlardan toplam 7 suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.
Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir haber
{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }