Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha Hızlı Wi-Fi ve Bluetooth'tan 100 kat daha Hızlı
 Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kış mevsimi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarında, vatandaşların güven içinde seyahat edebilmeleri için trafik tedbirlerinin alındığı belirtildi. Buna göre;
1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunlu olduğundan, bu yöndeki denetimler arttırılacak.
Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar başta olmak üzere sürücüler üzerinde uykusuz, yorgun ve süre dışı araç kullanımını önlemeye yönelik denetimlere ağırlık verilecek.


Hava akımına maruz kalan köprü, tünel, menfez gibi yerlerde,sis ve gizli buzlanmanın oluşacağı göz önünde bulundurularak sürücüler megafon vb. yöntemlerle uyarılacak.
Vatandaşların kış şartlarında güvenli araç kullanımı,trafikte karşılaşabilecekleri riskler,araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konularında yazılı ve görsel medya kanalları ile düzenli bir şekilde bilgilendirilecek.
Hava, yol ve trafik durumuna ait veriler; karayolları, belediye, emniyet, sağlık, araç kurtarma hizmetleri, tamir ve bakım servislerine ait iletişim ve ulaşım bilgilerini içeren kroki ve broşürler hazırlanacak.
Sisli ve yağışlı olan veya zincir takılması gereken yol kesimlerine gelinmeden önce taşıt sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonlarıyla, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususlarında uyarılacak.


Yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan gibi durumlarda, sürücüler karayolu elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisleri, bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler) bekletilecek, bu süre içerisinde terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine izin verilmeyecek.
Yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların daha önceden belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirilmeleri sağlanacak. 

Editör: TE Bilişim