Sigara Kullananlar Dikkat!  Tüm Dişlerinizi Kaybedebilirsiniz! Sigara Kullananlar Dikkat! Tüm Dişlerinizi Kaybedebilirsiniz!

Yumurta kabukları çok çabuk kırılır. Bu özelliklerinden dolayı kompostlama için kullanılabilir. Konsantre mineralleri ile toprağı beslemede etkili bir maddedir.


Yumurta kabukları küçük haşereleri topraktan uzaklaştırmak için kullanılabilir. Bitkilere zarar veren bu küçük haşereler için zirai ilaçlar da kullanılmaktadır Ancak bu ilaçlar yine bitkilere zarar verebilir. En doğal yöntem olarak yumurta kabuklarını soyup toprağa dökebilirsiniz.


Yumurta kabuklarından tebeşir elde etmek için 1 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı sıcak su ve yeterli miktarda toz haline getirilmiş yumurta kabuğunu karıştırın. Karışım macun kıvamına gelecek şekilde olmalı. Bu karışıma kalem şekli verip havlu peçete ile sarın. Bu şekilde 3 gün bekletin. Kuruduğunda tebeşiriniz hazır olmuş olacaktır.


Grileşen çamaşırlara karşı önlem olarak yumurta kabuklarından yardım alabilirsiniz. Bunun için yumurta kabukları ve limon dilimlerini keten torba içine koyun. Bu torbayı çamaşır makinenize atıp yıkama yaptığınızda daha beyaz çamaşırlarınız olacaktır.


Yumurta kabuklarını küçük parçalar halinde lavaboya koyduğunuzda büyük parçalı maddelerin parçalanmasını, küçük parçaların borudan aşağı gitmesini, büyüklerin ise yukarıda kalıp parçalanmaya devam etmesini sağlar. Bu da lavabo tıkanıklığını önlemek için önemlidir.


Yumurta kabukları ile yumurta akını karıştırıp yüz maskesi hazırlayabilirsiniz. Daha gergin bir cilt için önerilir. Yumurta kabuklarının toz haline getirilmiş olması gerekir.
Kaşıntı ve kızarıklık için yumurta kabuklarını havanda toz haline getirin. Bu tozu elma sirkesinde biraz eritin. Kızarıklık ve kaşıntılar için kaşıntı bölgesine sürülebilir.

Editör: TE Bilişim