Sinop haberleri

Sinop'taki sel felaketi sonrasi hasar tespit çalışmaları

Sinop'ta aşırı yağış nedeniyle sel ve su baskınıyla karşı karşıya kalan Dikmen ve Durağan ilçelerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sel felaketinde yaklaşık 100 büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtiliyor.



Sel nedeniyle Dikmen ilçesinde Sinop-Samsun bağlantısını sağlayan Güzelceçay köprüsünün yıkılması ardından kapanan Samsun-Sinop karayolu ulaşımı, yapımı süren Gerze-Yakakent karayolundan sağlanıyor. Ayrıca bölgede ki yol yapım şantiyesi de sel nedeniyle büyük zarar gördüğü belirtiliyor.

Bu arada, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Durağan ve Dikmen ilçelerinde incelemelerde bulundu. Durağan'dan karayoluyla Dikmen'e hareket eden Vali Cengiz, burada askeri helikopterle sel nedeniyle zarar gören alanları havadan inceledi. Vali Cengiz, tek tesellilerinin can kaybı ve yaralanmanın olmaması olduğunu söyledi.

AFAD eski Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. Ersoy, "Bu gece saat 03:00-04:00 saatlerinde yoğunlaşan yağmur yağışı neticesinde Dikmen ve Durağan ilçelerimizde ciddi boyutta sel felaketi yaşanmıştır. Ağır alt yapı hasarlarının ve mal kayıplarının olduğu iki ilçemizde de can kaybının olmaması tesellimiz olmuştur. Doğan hasarların giderilmesi, hayatın bir an evvel normale dönmesi ve zararların telafisi için yapılan tespitler ışığında her türlü çalışma yapılacak" diye konuştu. Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.


Sinop Haberleri







{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }