Her zaman Seçim öncesinde  konuşulanlarla, seçim sonrası konuşulanlar farklılık yaratır. Çünkü günümüzde özellikle sosyal medyada herkes kendi görüşüne yakın arkadaş çevresi ile beraber olduğu için, kendi görüşüne yakın paylaşımların çokluğundan dolayı bir sürpriz olacağını düşünüyordu. Daha önceki yazımda CHP'nin kendi adayını neden çıkarmadığını söylemiştim. Ama Muharrem İnce'nin adaylığının kesinleşmesinden sonra CHP seçmininde çok büyük bir heyecan yarattı. Bu adeta bir dip dalga geliyor diye herkesin dilinde dolanmaya başlanmıştı.

Ama baktığımızda dip dalga Türkiye için değil, CHP için olmuştur. Muharrem ince Bu seçim sonuçlarına göre CHP'ye ciddi bir ivme kazandırmıştır ve CHP bir değişimi hak etmiştir. Burada esas düşünmek gereken MHP'nin oyu düşmezken İyi Parti bu oyu kimden aldı. İşte sorunun cevabı şu. CHP'den ve MHP'den. Peki MHP oy kaybetmemesine rağmen bu nasıl oluyor. İşte yanıtta burda saklı.

Ak Partili seçmenler Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz bağlı iken Partinin şımarmış kadrosuna bir ders vermek için Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a Milletvekilinde MHP'ye oy vermeleridir. Bir diğer gerçek ise Bahçeli'nin oy kaybetme uğruna Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sonsuz desteğe teşekküren Milletvekili seçimlerinde tercihlerini MHP'den yana yaptılar. Meral Akşener'in aldığı oy beklentilerin çok gerisinde kaldı. HDP'nin barajı geçmesi ise Ak Partinin moralini bir hayli bozdu. 

CHP seçim boyunca en etkili ve renkli partı olmuştu. Milletvekili transferi, Millet İttifakı ve yeni adayla çıkışı. Ancak bunlardan sadece Muharrem İnce'nin yeni olması başarılı oldu. Milletvekili transferi ve Millet ittifakı CHP'ye ciddi oy kaybettirmiştir. CHP'de yeni bir değişim ve lider değişimi şarttır.

Seçimden sonra en sıkıntılı parti CHP olacak. Bunun nedeni Muharrem İnce'nin CHP'ye kattığı dip dalga ve oylarını yükseltmesi. Bu durum Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında büyük bir rekabete ve tartışmaya neden olacaktır eğer Kemal Kılıçdaroğlu kendisi çekilmezse. 

Türk seçmeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a attığı her adımda bir kez daha güvendiğini göstermiştir. Artık Cumhurbaşkanından beklenen partinin daha evrensel ve eski küskünlerin yeniden kazandırılması, Fetöcülerin Partiden tamamen temizlenmesi ve her kesimin yeniden kucaklanmasıdır. 

En son Ekonomiye değinelim. Piyasalardaki sıkıntıların dahada büyümemesi, ekonomik kadronun çok daha geniş kurulması, yeni sisteme ve yeni yönetime bir an önce geçilmesi çok öenmlidir. Özellikle İnşaat sektöründeki ciddi tıkanıklık ekonomiyide tıkamaktadır. 

Seçimler ülkemize, milletimize, hayırlı olsun. Seçimin en Büyük aktörü Devlet Bahçeli, Kazananı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseleni Muharrem İnce, hayal kırıklığı ise Meral Akşener olmuştur. Bu arada seçimin 2. tura kalacağını iddaa edenler ise çok yanılmıştır.

Ersin USTA