Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir Adım
İspanya nın iki devi Barcelona ve Real madrid süper kupa maçı ilk ayağında bu akşam karşı karşıya geliyor.

Basın toplantısı düzenleyen Tito Vilanova, "Bu işten zevk almak istiyorum. Maç önemli tabi ama bunu kazanamazsak dünyanın sonunun geleceğini düşünmek sağlıklı olmaz. Yarınki (bu akşamki) maçtan daha önemli şeyler var" dedi. 

Vilonova'ya rakibin güçlü yanları sorulduğunda "Kontra atakları çok etkili ve biz de buna dikkat etmek zorundayız" diye yanıt verdi. 

"Maçı evimizde yapıyoruz ve bütün dünya Camp Nou'da nasıl oynadığımızı iyi biliyor." 

Vilanova, takımın yeni transferi Alex Song'un uyum süreciyle ilgili olarak da "takıma uyum sağlayacağı konusunda kaygılı olmadığını" ama bir ihtimal, takımın hali hazırdaki ilk 11'nde bir sorun olmadığı için, maça ilk başta çıkmayabileceğine işaret etti. 


Portekizli teknik adam ise ligin başladığı bir dönemde Süper Kupayı elde etmenin takım üzerindeki etkisi hakkında "Fark edeceğini sanmıyorum. Etkili olacaksa bile, elimde olsa, şimdi Süper Kupa'yı kaybedip sezon sonunda lig kupasını omuzlarımızın üzerinde görmeyi tercih ederim" dedi. 

"Süper Kupayı kazanmak lig kupasını kazanmaya katkı yapacaksa, isterim tabi." 

Takımın ilk maçta yorgun bir görüntü verdiği şeklindeki yorumlar hakkında da "Kötü hissetmek için ya da bahane aramak için bir neden görmüyorum. Durumu uzun süredir biliyoruz ve oyuncularımızın büyük bölümünün Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı finaline ya da finaline ulaşacağını bekliyoruz. Sezon öncesinin kısa olacağının, milli takımların dostluk maçları olduğunun farkındayız... En ideal koşullar değil tabi ama bundan trajik bir hikaye çıkarmanın da manası yok." 

Geçen seneki derbi maçlarından birinde şimdi Barcelona'nın başında olan Tito Vilanova, Pep Guardiola'nın yardımcılığını yapıyordu. 

Real Madrid'in başında ise, takımı 2011-2012 şampiyonu yapan Jose Mourinho vardı. 





Muhtemel 11'ler: 
Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Pique, Alba, Busquets, Xavi, İniesta, Fabregas, Sanchez, Messi T.D.: Tito Villanova 

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Coentrao, Alonso, Diarra, Mesut, Di Maria, Ronaldo, Higuain T.D.: Jose Mourinho 

Stat: Nou Camp 

Saat: 23:30 

Yayın: Star Tv 

Hakem: Carlos Gomez

Editör: TE Bilişim