Geçtiğimiz gün Kadıovacık'ta Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda çevreci dernek üyesi, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve köy halkı katıldı.

Geçimini zeytincilikten sağlayan vatandaşların bölgede taş ocağı açılmasını istememesine ve nitelikli koruma alanı içinde yer alan mevkii için "Çevresel etki değerlendirme raporu gerekli değildir" kararı verilmesini anlamak mümkün değildir.

Zira Kadıovacık, karbon salınımı son derece az olan, aynı zamanda Dünyanın en çevreci köyü olma özelliğini taşımaktadır. Keza Urla ilçesi de uluslararası standartlarda ekosisteme uygun bir ilçedir.

Bu bağlamda;

Bölgedeki doğal yaşam alanları ve biyo-çeşitliliğin kaybını azaltmak, köylülerin başlıca geçim kaynağı olan zeytinliklerin zarar görmesini önlemek ve dünyanın en çevreci köyü olan Kadıovacık’ın bu özelliğini yitirmemesi için Bakanlığınız söz konusu taş ocağının açılması yönünde verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal edecek midir?

Biz başladık. Sizi bekliyoruz. Biz başladık. Sizi bekliyoruz.

Bahsi geçen bölgenin ‘nitelikli koruma alanı’ olarak kalmaya devam edebilmesi için Bakanlığınız ne gibi tedbirler öngörmektedir?

Editör: TE Bilişim