ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı ekonomik saldırıya karşı güçlerini birleştiren Uşak üreticisi, bu yıl 4. si düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’nda boş stant bırakmadı. Uşaklı tüm üreticilerin yer aldığı fuar için Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, “Uşak ile gurur duyuyoruz” dedi.

GL Platform tarafından düzenlenen Uşak 4. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Büyük ve küçükbaş hayvanların ve son teknoloji tarım araçlarının sergilendiği fuarda ziyaretçiler etkinliklerle dolu 4 gün geçirecek. Açılış törenine Uşak Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediyesi Başkanvekili Hakan Uludağ, Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Kahraman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, sektör temsilcileri ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Uşak'ta bölük komutanı şehit oldu Uşak'ta bölük komutanı şehit oldu

Törende konuşan Uşak Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Türkiye’nin önemli bir tarım ülkesi olduğunu, bu alandaAvrupa birincisi, Dünya yedincisi olduğunu hatırlattı. Yapılan yeni düzenlemelerle üretimde çok daha yüksek seviyelere çıkılmasının önünde engel bulunmadığını dile getiren Vali Yardımcısı Yılmaz, “Daha iyi bir planlama ve modern üretim tekniklerinin ürünlerin kullanılmasıyla tarımsal üretimimizi arttırmak ve dünya sıralamasında çok daha yükseklere çıkarmak çok da zor görünmüyor” dedi. Tarımsal teknolojiyi en üst seviyede kullanmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz “Fuarlar yeni teknolojinin tanıtımı ve kullanımının teşvik edilmesi itibariyle büyük bir işleve sahip. Gerektiği biçimde hazırlanılan fuarların ekonomimize olumlu etkilerinin olduğu, iç pazar ve ihracatta ticari ilişkilerin kullanılmasını ve sürdürülmesini sağladıkları ve açıldıkları ülkenin ekonomisine katkı sağladıkları muhakkak” diye konuştu. Fuar öncesi standları ziyaret eden Yılmaz, yoğun katılım nedeniyle Uşaklı üreticileri kastederek “Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ REKORU BEKLENİYOR

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, fuarın kenti ekonomik açıdan güçlendirdiğini belirterek üreticinin yeni teknoloji ile buluşmasının önemine dikkat çekti. Uşak nüfusunun yüzde 50’sinin tarımla uğraştığını belirten Uludağ yerli ve milli üretimin önem kazandığı bugünlerde Uşak olarak üretimde teknolojinin öneminin farkında olduklarını söyledi. Uludağ “Geçen yıl fuarımıza 80 bin ziyaretçimiz oldu. Bu yıl sayının artmasını hedefliyoruz. Tüm paydaşlar büyük katkı sağladı, katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da fuarın önemli bir organizasyon olduğunu belirterek yerli ve milli üretim çağrısında bulundu. Yerli ve milli üretim için çiftçinin girdi maliyetlerinde desteklere ihtiyacı olduğunu söyleyen Yalın, mazottan ÖTV ve KDV’nin kaldırılması gerektiğini söyledi.

160 FİRMA KATILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Uşak İl Müdürü Erkan Kahraman da fuarda geçen yıl 50 milyon liralık bir işlem hacminin gerçekleştiğini belirterek bu yıl miktarın artacağını söyledi. 2018 yılının ilk 8 ayında 35 bin üreticiye 56 milyon liralık destek verdiklerini ve yıl sonuna kadar desteğin 70 milyon liraya ulaşacağını hatırlatan Kahraman “4 yıl önce bu fuar acaba düzenlenebilir mi derken, şimdi 60 bin ziyaretçi hedefi olan 160’tan fazla firmanın katıldığı ürünlerini sergilediği bir alan oldu” diyerek fuarın geldiği noktayı vurguladı.

TEKNOLOJİK YENİLENMEYE ÖNCÜLÜK EDECEK

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer Türkiye’de tarımsal alanda son zamanlarda yaşanan daralmanın üretime etkisinin önüne geçilmesi açısından tarımsal teknolojide yenilenmenin önemine dikkat çekerek “Tarımsal üretimin arttırılması için teknolojik yenilenme önemli bir adım. Bu sebeple fuarlar daha büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık da “Bu organizasyon, Uşak ilimize ve Ülke ekonomisine katkısından dolayı önemli yer tutan, tarım ve sanayiden biri olan tarım ve hayvancılık olunca, bu fuarın önemi bizim için bir kat daha artıyor. GL Platform Fuarcılığa teşekkür ederim” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim