İzmir, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan bir ilidir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 4 milyon 320 bin 519 nüfus yoğunluğuna sahip olan İzmir, Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olarak bilinir. İzmir’in; Buca, Karabağlar, Bornova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Çiğli, Torbalı, Menemen, Gaziemir, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama, Aliağa, Menderes, Tire, Balçova, Urla, Narlıdere, Dikili, Kiraz, Seferihisar, Çeşme, Bayındır, Selçuk, Foça, Güzelbahçe, Kınık, Beydağ ve Karaburun olmak üzere toplam 30 ilçesi bulunmaktadır. Hızla gelişmeye devam eden şehirde gayrimenkul alanında da yeni projelerin artış göstererek devam ettiği bilinmektedir. Gayrimenkul geliştiricilerin ilgisini çeken şehirlerden biri olan İzmir’de herkese uygun kiralık ve satılık daireler mevcuttur. Peki, İzmir satılık daire fiyatları ne kadar? İzmir’de ortalama konut metrekare fiyatları ne kadar? İzmir’in konutta kazandıran ilçesi hangisidir? İzmir’in en kalabalık ilçesinde satılık daire fiyatları nedir? İşte, İzmir emlak piyasası hakkında merak edilen her şey…

İzmir’de satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, İzmir satılık ev fiyatları 229 bin 500 TL’den başlıyor. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir şehrinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun minimum fiyatı 229 bin 500 TL iken, bölgedeki maksimum satılık daire fiyatlarının 382 bin 500 TL olduğu görülmektedir. Yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık dairelerin ortalama fiyatları 306 bin TL’dir. İzmir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.15 azalış gösterdi. İzmir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 60 TL olurken, satılan bir konutun yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Bayramda Yola Çıkan Sürücüler İçin Öneriler Bayramda Yola Çıkan Sürücüler İçin Öneriler

İzmir’in konutta kazandıran ilçesi ‘Gaziemir’ oldu.

Gaziemir, Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, İzmir’in konutta kazandıran ilçesi oldu. Gaziemir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.7 artış gösterdi. Gaziemir ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 498 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Gaziemir’de yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık konut fiyatları 262 bin 371 TL’den başlıyor. Bölgedeki satılık konut fiyatları minimum 262 bin 371 TL iken, maksimum satılık konut fiyatlarının 437 bin 285 TL olduğu görülmektedir. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Gaziemir ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 349 bin 828 TL olduğu bilinmektedir.

İzmir’in en kalabalık ilçesinde satılık daire fiyatları ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre, Buca; 499 bin 325 nüfus yoğunluğuna sahip olması yönüyle, İzmir’in en kalabalık ilçesidir. İzmir’in merkez ilçelerinden biri olan Buca, günümüzde en hızlı gelişen ilçeler arasında yer alıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Zingat’ta satılık ev fiyatları 196 bin 288 TL’den başlıyor. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip dairelerin minimum fiyatı 196 bin 288 TL iken, maksimum satılık ev fiyatlarının 327 bin 146 TL olduğu görülmektedir. Buca’daki satılık evlerin ortalama fiyatları da 261 bin 717 TL’dir. Buca satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.23 oranında azaldı. Buca ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 617 TL olurken, geri dönüş süresi 15 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Editör: TE Bilişim