Aliağa Belediyesi Haberleri

Aliağada köy derelerinde ıslah çalışması başladı

Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Aliağa kent merkezinde yapılan dere ıslah projesinin ardından köylerdeki dere ıslah çalışmalarına start verildi.Aliağada yağmur sonrası kentin büyük bölümünü etkileyen su baskını sorunu İZSU ve Aliağa Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ortadan kalkarken 7 köyün dere ıslahı için çalışmalara başladı.Geçtiğimiz aylarda Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü personelince köy muhtarlarının eşliğinde yapılan ziyaretlerde Yukarı Şehit Kemal Mahallesi’nin yanı sıra; Bozköy, Karakuzu, Çakmaklı, Samurlu, Uzunhasanlar, Çaltıdere ve Güzelhisar köylerinde ıslah edilecek dereler yerinde incelenerek belirlenmişti.Bu köylerde ilk kez dere ıslahı gerçekleşecek.


13,6 kilometrelik dere ıslahı çalışma kapsamında Aliağa’nın Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde Şehit Kemal Deresi, Bozköy'deki İmamoğlu Deresi, Karakuzu Köyü'nde Kaplan Deresi, Çakmaklı Köyü'nde Papazkuyusu Deresi, Samurlu Köyü'nde Sarıyer Deresi, Uzunhasanlar Köyü'nde Güney Deresi, Çaltıdere Köyü'nde Çaltı Deresi ve Güzelhisar Köyü'nde Balaban Deresi olmak üzere toplam 13,6 kilometrelik dere ıslah edilecek.
Aliağa Belediyesi başkanı Turgut Oğuz, kent merkezinde yapılan dere ıslah çalışmaları sonucu yağmurlarda hiçbir sorun yaşanmadığını ifade ederek, “Değirmendere ıslah projesi sayesinde kent merkezimizde su baskını ve sel tehlikesi ortadan kalktı. Şimdi köylerimiz de de İZSU tarafından dere ıslah çalışmaları yapılacak. Büyükşehir belediyesi ile birlikte koordineli çalışmalarımızla Aliağa’nın kronikleşmiş sorunlarını hızla çözüme kavuşturuyoruz. İZSU ve Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.


{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }