İzmir Genç Girişimciler Başkan Acar'dan Destek İstedi İzmir Genç Girişimciler Başkan Acar'dan Destek İstedi
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla hizmete açılan tesisler Aliağa’da önemli bir sosyal kültürel yapı ihtiyacını karşılayacak. Aliağa Belediyesi Halk Dansları ekibinin folklor gösterisi büyük ilgi çekerken, Hükümet Konağı yanındaki Çok Amaçlı Sosyal Komplekste yapılan açılış törenine halkın coşkulu katılımı Başkan Oğuz’u mutlu etti. 
ALİAĞA’DA AÇILIŞ COŞKUSU
Aliağa Belediyesi tarafından, Büyükşehir’in de katkılarıyla yapılan tesislerin açılış töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağa’mıza uzun yıllar hizmet verecek iki tesisi 1 yılda kazandırmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İhtiyacımız olan, Aliağa’mızda sosyal yaşamı canlandıracak bir tesis kazandırdık” dedi.
BAŞKAN OĞUZ’DAN AZİZ KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Oğuz, “Eski düğün salonumuz kentimizin ihtiyacı karşılayamaz olmuştu. Aliağa’da kışlık düğün salonu, yemekli toplantıların yapılabileceği büyük bir mekân yoktu. Gençlerimiz, çocuklarımız için sosyal bir yaşam ortamı yoktu. Çok Amaçlı Sosyal Kompleksimiz ile bu ihtiyaçları uzun yıllar karşılayacak bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu Aliağa’ya hizmet ederken, İzmir Büyükşehir belediye Başkanımızı hep yanımızda bulduk. Sayın Aziz Kocaoğlu’na tüm Aliağa halkı adına teşekkür ediyorum. Tesislerimiz Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.
KOCAOĞLU: ALİAĞA’YA YAKIŞACAK TESİSLER KAZANDIRILDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da birlik ve beraberlik içinde Aliağa’ya önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Belediyeler, sadece yol, su kanalizasyon değil kentin kalkınmasına yönelik yatırımlar yapar. Aliağa’ya yakışacak, Aliağa’nın yaşamını canlandıracak, uzun yıllar ihtiyaçları karşılayacak iki tesisimizi bugün hizmete açıyoruz.” Dedi.
ALİAĞALILARDAN BAŞKAN KOCAOĞLU’NA SEVGİ SELİ
Konuşması sık sık vatandaşların sevgi gösterisiyle kesilen Başkan Kocaoğlu, “Birbirimize kenetlenmenin birlik ve beraberlik içinde olmanın da sorumluluğunu üstleneceğiz ki, birlik ve beraberlik içinde olalım şer oyunlarını bozalım, ülkeyi ileriye taşıyalım, payidar kılalım. Bu güzel eserlerin Aliağa’da yaşayan siz hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılan diğer belediye başkanlarıyla birlikte tesislerin kurdelesini keserek hizmete açtı. Başkanlar ve törene katılan vatandaşlar “Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri” adıyla hizmete giren Çok Amaçlı Sosyal Kompleksi gezdi.
BAŞKANLAR BOWLİNG OYNADI
Tesiste bowling oynayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu arasındaki mücadeleyi Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin kazandı. Başkanların bowling sırasındaki neşeli e enerjik tavırları vatandaşlarca ilgiyle izlendi.
ALİAĞA’YA KENTE UZUN YILLAR HİZMET VERECEK İKİ TESİS BİRDEN
Temeli 17 Nisan 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle atılan Yeni Mahalle Düğün Salonu, 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 2 bin metrekare kapalı alan, 7 bin metrekare yeşil alana sahip olan bin kişilik düğün salonunda belediye hizmet birimleri de faaliyet gösterecek. Peyzaj alanları, çocuk oyun grupları ve yeşille iç içe açık alanlarıyla tesis bölgeye hareketlilik getirecek.
Aliağa Belediyesi tarafından 1984 yılında yapılan ve ihtiyacı karşılamayan düğün salonu yıkılarak yerine Çok Amaçlı Sosyal Kompleksi yapıldı. 2 Kasım 2012 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan tesis bir yılda tamamlandı. 4 bin metrekare kapalı alana sahip “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks”te; yaz-kış kullanılabilen bin 500 kişilik düğün salonu, 200 kişilik sinema salonu, sosyal alanlar, kafe ve restoranlar bulunuyor. Engelli dostu mimarisi ile dikkat çeken sosyal tesis, 5 bin metrekarelik yeşil alanı, bisiklet ve yürüyüş alanlarıyla Aliağa’nın sosyal yaşamını canlandıracak.
Editör: TE Bilişim