Ödemiş Haber

Ögiad Ödemişli iş adamı ve girişimcilerle bir araya geldi

Ödemiş'te faaliyet gösteren Ödemiş Genç İş Adamları Derneği (ÖGİAD), Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ile Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) üye oldu. ÖGİAD, üyelik dolayısıyla Ödemişli iş adamı ve girişimcilerle bir araya gelmek için yemekli bir toplantı düzenledi.


Ödemiş'te fakülte kurulacağı yönünde çıkan haberlere de değinen Güven, "Birkaç yıl önce Ödemiş Ticaret Odası'nın katkıları ile Ödemiş'imiz, Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin sahibi oldu. Bu lise için Ödemiş Ticaret Odası yönetim kurulunun çok gayret ettiğini biliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Dün öğrendiğim ve beni çok heyecanlandıran konuya gelince: Bu kez Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ve değerli yönetim kurulunun gayretleri sonucu, daha önceden alınmış olan eski Tekstil fabrikası arazisine, yine TOBB ve Teknoloji Üniversitesi Ödemiş kampüsünün yapımına üniversiteden onay gelmiş. Bunun için gerekli imar değişikliği yapıldığı, alt ve üst yapı yatırımları yapıldığı takdirde 2 bin öğrenci kapasiteli kampusun, eğitim faaliyetine başlayabileceğini öğrendik. Bu gelişme, Ödemiş'imiz için büyük bir kazançtır. Kesinlikle bu fırsat kaçırılmamalı, Gereken düzenlemeler ne ise yapılmalıdır" diye konuştu
ÖGİAD yönetim kurulu üyesi Mustafa Uygur da 2012 yılındaki hedeflerini anlattı. ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkara ise Ege ve Batı Akdeniz İş Adamları Dernekleri'nin bir araya geldiği konfederasyon hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu da Mustafa Özkara'ya bir buket çiçek verdi. Koçoğlu, "Ögiad'ın Esidef ve Tuskon tarafından federasyona dâhil etmelerini kutluyorum. Artık aktif sivil toplum kuruluşları olması gerekli. Ülkeler arası rekabet artık kılıç-kalkanla değil, üretim ve ürettiklerini satabilen kuruluşların işbirliği ile güç kazanmaktadır. Üniversitemizin Ödemiş'e fakülte kurma haberi bizleri memnun etti. Bu konuda Borsa'mıza teşekkür ediyorum. Bu kolay bir konu değil, Bu konuda destek sağlayan TOBB'a da teşekkür ediyorum" dedi.


{ "vars": { "account": "G-9Y3VVX61MK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }