Korkutan patlama! Korkutan patlama!
Afrikalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle buluşarak 23 Nisan öncesi Boğaziçi ve Miniatürk gezisi yaparak, İstanbul'un nadide güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Miniatürk'ü gezen çocuklar, Türkiye'nin tarihi yapılarını büyük bir dikkatle incelerken, fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Miniatürk gezisinin ardından Boğaziçi gezisi yapan çocuklar İstanbul'un güzelliği karşısında
adeta büyülendi. Afrikalı çocuklar, Esenlerli kardeşleriyle İngilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek renkli görüntüler oluşturdu.

Esenler Belediye Başkanı Aydın Polat, "Esenler Belediyesi olarak 4 gün boyunca Afrika kıtasından 12 ayrı ülkeden eğitmenleriyle ve rehberleriyle birlikte 60 civarında konuğumuz olacak. 4 gün boyunca biz buradan bütün dünyaya, çocuklara, dünya liderlerine, siyasetçilere şu mesajı vermek istiyoruz. Hepimiz bu dünyada barış içerisinde yaşayabiliriz. Dünyanın kaynakları herkese yeter. Kimsenin petrol ya da başka bir amaçla diğer insanların hayat hakkına tecavüz etme hakkının olmadığını, barış, kardeşlik ve
huzur içerisinde bu dünyayı paylaşabileceğimiz mesajını vermek istiyoruz. Onun için etkinliğimizin adı Uluslar arası Barış Ekmeği Festivali. Birlikte güzel etkinlikler yapacağız" dedi.

Afrika'dan gelen Ömer Boying, "Türkiye çok harika bir ülke, çok hoş. Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye'yi çok seviyorum" dedi. Afrikalı çocuklar, Türkiye'deki çocukların çok sıcakkanlı olduğunu belirterek, onları çok sevdiklerini söyledi. Esenlerli öğrenciler ise, Afrika'dan gelen arkadaşlarını çok sevdiklerini söyleyerek, "Onlara İstanbul'u gezdiriyoruz. Onları çok sevdik. 23 Nisan kaynaşmamıza vesile oldu" diye konuştu. 22 Nisan Pazar Günü Esenler Dörtyol Meydanı'nda bir araya gelecek olan çocuklar, kendi yaptıkları Barış Ekmeklerini dünya liderlerine gönderecekler. Çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde, sanatçı Keremcem, çocuklara barış konseri verecek.


Editör: TE Bilişim