Uzmanları uyardı!  Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor! Uzmanları uyardı! Arka koltukta takılı kemer ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Yeni akademik yılda ilk kez yabancı uyruklu öğrenci alacaklarını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Bu yıl ilk defa senatomuz yabancı uyruklu öğrenci alma kararı alarak YÖK’e başvuruda bulundu. 2012-2013 akademik yılında üniversitemize bağlı fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokullarına 88 yabancı uyruklu öğrenci kabul ettik. Aralarında Bulgaristan, Yunanistan, Türkmenistan, Sırbistan, Azerbaycan, Suriye, Filistin, Irak, Fas, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan ve Gürcistan’ın da bulunduğu 13 ülkeden 539 yabancı uyruklu öğrenci adayı başvuruda bulundu” dedi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli akademik ortamın hazırlanması ve öğrencilerin üniversiteye kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri amacıyla yabancı uyruklu öğrenci ofisini de faaliyete geçirdiklerine değinen Orbay, başvuran veya kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanması, barınma ve özellikle uyum sorunlarını görüp, muhtemel soruların çözülmesi ile birlikte kontenjanları her yıl kademeli olarak arttırmayı düşündüklerini vurguladı.
Amasya’nın Yeşilırmak kıyısında Yalıboyu Evleri, elması, tarih ve doğa güzellikleri ile dikkat çeken şirin bir Orta Karadeniz şehri olduğunu anlatan Orbay, “Bu yıldan itibaren üniversitemize ve Amasya’ya gelecek yabancı uyruklu öğrenciler doğal birer turizm elçisi olarak görmemiz gerekiyor. İlimizin kültürel, tarihi, turistik yönlerini öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler, ilimizin kültür turizm elçisi olacaklar ve kendi ülkelerinde ilimizi tanıtacaklardır. Amasya'nın en güzel şekilde tanıtılması ve hak ettiği turizm potansiyeline ulaşabilmesi üniversitemizin de öncelikleri arasındadır. Bu bakış açısıyla, Amasya’ya gelen yabancı uyruklu öğrencilerin şehrimizin turizmin potansiyelinin gelişmesini de sağlayacaktır” diye konuştu. 
Amasya Üniversitesi’ni dünya üniversiteleriyle bilim, sanat ve kültür alanında rekabet edebilecek düzeye getirebilmenin yolunun uluslararası ilişkileri geliştirmekle mümkün olduğuna işaret eden Rektör Orbay, “Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinden taşıdıkları kültürel, eğitimsel deneyimler bizim öğrencilerimizin de sosyal anlamda kendilerini geliştirmelerine de katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


İzmir haber

Editör: TE Bilişim