Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
 Bu seçim sonuçları bize bir işaret fişeği olarak geliyor. İnşallah 2019’da büyükşehir belediyesini de AK Parti yönetecek” dedi. 
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, sandıkların büyük oranının açıklanmasının ardından partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Muhteşem bir gün yaşadıklarını ifade eden Bülent Delican, “Bu gece muhteşem bir gün yaşıyoruz. Kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidarız.

Başbakan önderliğinde büyük çaba sarf ettik. Parlamentoda grubu bulunan iki siyasi parti ile görüştük. Bir hükümet kurulamayınca tekrar seçime gittik. Seçim kararı aldığımızda seçim hükümetinde bile yer almadılar. Anayasal zorunluluk olduğu halde hele ki terörle devlet amansız bir mücadele verirken bu sorumluluk üstlenmediler ama biz yılmadık. Allah yüzümüzü kara çıkartmadı. Milli iradenin sağ duyusu ile büyük zafer kazandık”diye konuştu.
İzmirlilere, oy veren vermeyen herkese teşekkürlerini ileten Delican, İzmir’de ciddi oranda oy aldıklarını ve İzmir’in AK Parti’nin 2023 hedefleri içinde en güzel başarıyı elde eden kentlerden biri olacağını dile getirdi.

“7 HAZİRAN’DAKİ OYLAR KENDİ GERÇEK OYLARIMIZ DEĞİLDİ”
7 Haziran seçimlerindeki oyların AK Parti’nin gerçek oyları olmadığını ifade eden Delican şöyle devam etti: 
“Biz şimdi kendi oyumuzu yakaladık. İnşallah büyükşehir belediyesini de 2019 yılında AK Parti’nin yönetmesi hedefini belirledik. Bu seçim sonuçları bize bir işaret fişeği olarak geliyor. İnşallah 2019’da çok daha başarılı bir seçim sonucu olacak. İzmir’den yüzde 31,5 tabana oturduğu görülüyor. İkinci bölgede birinci bölgeye oranla daha yüksek. 4-5 gibi bir milletvekilimiz olabilir” dedi.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA KUTLAMA
Delican, partililerin isteği üzerine saat 22.00’den sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir kutlama yapılabileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim