Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı Beratcan’ın katil zanlısı yakalandı
İçerisinde uyuşturucu bulunan poşeti kaçarken sokağı fırlattığı görülen şüphelinin sokak başında bir eylem beklentisi için hazır bekletilen ‘Akrep’teki bir polisin aracından inip çelme takmasıyla yakalanması dikkat çekti.

Olay, Dolapdere’de geçtiğimiz günlerce akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bölgede asayiş uygulaması yapan Yunus Tim Amirliği’ne bağlı motorize ekipler, durumundan şüphelendikleri bir kişiyi durdurarak aramak istedi. Ancak şüpheli ihtara uymayarak yaya olarak kaçmak istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi motosikletle kovalamaya başladı. Ara sokağa giren şüpheliyi yakalamak için motorundan inen bir polis kovalamacayı yaya olarak sürdürdü. Bu sırada Dolapdere’de korsan gösteri için hazır bekletilen ve ‘Akrep’ olarak tabir edilen polis aracındaki bir polis yaşanan kovalamacaya şahit oldu. Meslektaşına destek için harekete geçen polis memuru araçtan iner inmez koşan şüpheliye çelme takarak düşürdü. Bu sırada yüzükoyun yere düşen şüpheli kısa sürede gözaltına alınarak Yunus ekiplerine teslim edildi.

Polis ekipleri, olay yerinde ön ifadesi alınan şüpheliye elindeki poşeti nereye attığını sordu. Şüpheli elinde herhangi bir poşetin olmadığını iddia etti. Bunun üzerine çevrede arama başlatan ekipler, söz konusu poşeti bir türlü bulamadı. Ardından sokak üzerindeki güvenlik kamera kayıtları inceleme altına alındı. Yapılan incelemelerde poşetin şüpheli tarafından atıldığı anı gösteren kayıtlara ulaşıldı. Ekipler, tespit edilen sokak içerisinde bir miktar uyuşturucu maddenin içinde bulunduğu poşeti kısa sürede ele geçirdi. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

YAŞANAN OLAY GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Öte yandan, polis ekipleri ile şüpheli arasında yaşanan kovalamaca anı sokak üzerindeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Şüpheliyi motosikletle ve ardından yaya olarak kovalayan polisin amansız takibi ile şüphelin çelme takılarak yere düşürülmesi an be an görüntülendi. Kayıtlarda, şüphelinin polisten kaçarken elindeki poşeti sokağa fırlatırken de net bir şekilde görülüyor..

Emniyette sorgusu yapılan şüpheli tamamlanan işlemlerinin ardından Beyoğlu Adliyesine sevk edildi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim