Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı
Uzun atlamada Türkiye şampiyonluğunu Bursa’ya getiren takımdan 2 sporcu dünya gençler barajını aşarak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırken, 4 sporcu da milli takıma seçildi.

Türkiye Atletizm Süper Ligi, Ankara Naili Moran Atletizm Sahası’nda 5-6 Haziran tarihlerinde yapılan final yarışmaları ile tamamlandı. Bayanlarda Enka Spor Kulübü Süper Ligi birinci olarak tamamlarken, Fenerbahçe Spor Kulübü de ikinci oldu. Toplam 10 takımdan 200’e yakın sporcunun mücadele ettiği yarışlarda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ise güçlü rakiplerini geride bırakarak, üçüncülüğü elde etti.

Büyükşehir Belediyespor’lu Emel Güngör, uzun atlamada 6.46 metrelik derecesiyle Türkiye Şampiyonu olurken, 3 adım atlamada Esra Emiroğlu 13.08 metrelik derecesiyle gençler dünya barajını geçerek, Temmuz ayında Barselona’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Yine Bursa Büyükşehir Belediyespor’lu Şahsenem Sarı da 3 bin metre engelli koşuda 10.34 dakika ile dünya gençler barajını aştı ve Barselona’ya gitme hakkını elde etti. Balkan gençler seçmesinde de Büyükşehir Belediyespor’lu Özge Soylu 100 metre engellide, Betül Aslan 1500 metrede, Kader Ceyhan 400 metrede ve Esra Emiroğlu da 3 adım atlamada Milli Takım’a seçilme başarısı gösterdi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı üçüncülük kupasını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin elinden alırken, takımın baş antrenörü eski milli atlet İshak Kaya, Enka’nın 6, Fenerbahçe’nin de 5 yabancı oyuncu ile mücadele ettiğini, kendilerinin ise sadece yerli sporcularla önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Kaya, önümüzdeki sezon temel hedeflerinin, ligi birinci sırada tamamlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle futbol dışındaki tüm branşlarda önemli çalışmalara imza attıklarını, bu çalışmalar sayesinde başarı grafiğinin de her geçen gün artmasının kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.


Editör: TE Bilişim