CHP'li Tugay Aliağa seçim çalışması CHP'li Tugay Aliağa seçim çalışması
Başkan Kocaoğlu, çevre ve şehircilik il müdürlüğü bürokratlarını ve yöneticilerini muhatap almadığını belirterek, Bakan Erdoğan Bayraktar'ı göreve çağırdı. Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı elemanlarına değil, direkt sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a, bu konuları bu üç konuyu araştırmasını, bizim çevre konusunda ne yaptığımızı ve buradaki teşkilatın, çevre ve şehircilik teşkilatının ne yaptığını sorgulamaya davet ediyorum.” 
Cezayı kesen bürokratları eleştiren Kocaoğlu, tepkisini şöyle gösterdi: “Bürokrasi birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse o bürokrat, devlet bürokratı değildir. O bürokrat birilerinin işini yapar, birilerine de böyle bize yaptığı gibi ceza keser. Bunlar boş işlerdir. Bir bürokratın buraya inmesi ya da kendine göre yükselmesi onun kendi sorunudur. Onlarla kesinlikle uğraşmıyorum. Bu da benim bir kentin seçilmiş belediye başkanı olarak, çevre konusunda diğer iller ne yapmış, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapmış, İzmir belediyesi ne yapmış, diğer illerdeki belediyelere ne ceza kesilmiş, İBB ve Ödemiş Belediyesi'ne bu cezalar niye kesilmiş. Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Burada ben ne il müdürünü ne de diğer konularda kesinlikle iş bu kadar basitleşince, muhatap almıyorum. Bunu kendileri mutlaka yönetmeliklerinde ve mutlaka kendi kafalarında değerlendirip bu cezayı yazmışlardır. Ben sayın bakanımızı göreve çağırıyorum.” 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre konusunda yaptığı yatırımlarla bir numara olduğunu ancak şu ana kadar hiçbir devlet kurumundan bir teşekkür bile almadığını belirten Kocaoğlu, Büyük Kanal Projeleri'nin ödüllü olduğunu, Körfez Projesi'nin de uluslararası çevre örgütlerince takdir edildiğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Fazla bir şey söylenemez ama çevre konusunda körfez ve diğer büyük kanal projesini Şangay EXPO'sunda ödül kazanarak sunduklarını hatırlattı.
Cezanın niçin kesildiğini anlamadığını dile getiren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine geçen yıl Torbalı'daki sanayicinin bizim şebekemize bağlanmasından dolayı 92 bin TL ceza kesildi. Aynı mantıkta Ödemiş Belediyesi Ödemiş'te arıtma yoktu, arıtma yaptı, peynir suları şebekeye karışıyor diye. Bu da benim bir kentin seçilmiş belediye başkanı olarak, çevre konusunda diğer iller ne yapmış, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapmış, İzmir belediyesi ne yapmış, diğer illerdeki belediyelere ne ceza kesilmiş, İBB ve Ödemiş Belediyesi'ne bu ceza niye kesilmiş. Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Burada ben ne il müdürünü, ne de diğer konularda kesinlikle iş bu kadar basitleşince, muhatap almıyorum. Bunu kendileri mutlaka yönetmeliklerinde, mutlaka kendi kafalarında değerlendirip bu cezayı yazmışlardır. Ama bürokrasi devletin bürokrati olursa, bürokrasi herkese aynı pencereden bakarsa, ülkemiz kalkınır, gelişir. Bu da benim bir kentin seçilmiş belediye başkanı olarak, çevre konusunda diğer iller ne yapmış, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapmış, İzmir belediyesi ne yapmış, diğer illerdeki belediyelere ne ceza kesilmiş, İBB ve Ödemiş Belediyesi'ne bu ceza niye kesilmiş. Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Burada ben ne il müdürünü, ne de diğer konularda kesinlikle iş bu kadar basitleşince, muhatap almıyorum. Bunu kendileri mutlaka yönetmeliklerinde, mutlaka kendi kafalarında değerlendirip bu cezayı yazmışlardır.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorunun nereden kaynaklandığıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Büyük Kanal Projesi'nin yapımı 20 yıl sürdü. Projelendirilmesi on yıl sürdü. Projenin ana kolektör hattı 65 kilometre, tali kolektör hatları da 95 kilometre. Bunlara bağlı 4150 km'lik kanalizasyon hattımız var. Geçtiğimiz 2010-2011 yılında belli problemler yaşadık. Mürsel Paşa'dan yani hilal istasyonunun oradan su fabrikasının oraya kadar temizlik yaptık hepinizin bildiği gibi. Şimdi de arkadaşlarımız zaten daha önce tespit yaptılar, Basmane Kolektörü ile Hilal İstasyonu arasında bir tıkanıklık var. Bu kadar büyük bir şebekede, zaman zaman bu tıkanıklıkların olması doğal. Biz zaten farketmişiz, gerekli temizliği yapıyoruz. Bu yarın da olabilir, benden evvel de oluyordu, bizden sonra da olacak. Böyle büyük bir sistemde zaman zaman sıkıntılar yaşanacak, tıkanıklıklar yaşanacak ve bunlar aşılacak.”
Aziz Kocaoğlu, İzmir'e altı stad yapılacağı şeklindeki haberlere de çok sevindiğini belirterek şunları söyledi: “Çok sevinçliyim. Bu haberi hatta aldım kupürde. Biz bir stad yapılsın, ikinci stadı zorluyorduk. Altı tane stad yapılıyor. Bunu desteklememek, alkışlamamak, bunun için sevinmemek bir İzmirli için mümkün değil. Ben de İzmir'in büyükşehir belediye başkanı olarak çok sevinçliyim. Altı tane stadımız olacak. Biz de sevinçli bir şekilde stadların yapılmasını bekliyoruz.”
Editör: TE Bilişim