Bucak ta orman yangını kontrol altına alındı Bucak ta orman yangını kontrol altına alındı
 Ramazan Bayramı’nda beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Dr.Sevinç Sütlü, "Ramazan Bayramı'nın tadını kaçırmamak için beslenme kurallarına uyalım.Bayramlar, sevdiklerimizi bir araya getiren, kocaman, sıcak aile sofralarının kurulduğu; bu sofraların sohbet ve kahkahalarla ziyafete dönüştüğü zamanlardır. Ancak keyifle oturulan bu ziyafet sofralarından sağlıkla kalkmak istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler var" dedi.
KALP DAMAR SİSTEMİNİ ETKİLEYEBİLİR
Sağlıklı bir yaşam için düzenli ve sağlıklı beslenmenin şart olduğunu dile getiren Dr.Sütlü, şöyle konuştu: "Sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazlarından biri de düzenli ve dengeli beslenmedir. Ramazan boyunca oruç tutarak beslenme düzenini değiştiren ve günlük öğün sayısını düşüren bireyler, bayramın gelmesi ve normal beslenme düzenlerine kavuşmalarıyla birlikte bir anda eskisinden de fazla yemek yeme eğiliminde oluyor. Ramazan boyunca dinlenen midemize ağır yük yüklememiz, sadece mide-bağırsak sistemini değil, kalp ve damar sistemini de olumsuz etkileyebilir. Bayram ziyaretlerinde yağlı yemekler, tatlılar, çaylar, meyveler yendikten sonra, birçok kişide kalp krizi, hipertansif atak veya inme-felç gibi rahatsızlıklar, özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkabilir."
FİZİKSEL AKTİVİTE ÖNEMLİ
Özellikle çok miktarda yağ içeren besinlerin yenmesi sonrası, karın ağrısı, bulantı ve kusma meydana gelebileceğini kaydeden Sütlü, şunları söyledi: "Bayram ziyaretlerinde yenilen çok miktardaki hamur işi, börek tarzı besinlerden sonra şiddetli karın ağrıları ve safra kesesi iltihapları görülebilir. Oruç etkisiyle yavaşlayan metabolizma kilo almaya neden olacaktır, bu yüzden beslenmenin yanında fiziksel aktivite de önem taşıyor. Metabolizmayı hızlandırmak için spor yapmak, merdiven kullanmak, bisiklete binmek, en azından yemeklerden sonra yürüyüş yapmak faydalı olacaktır."

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim