Bavul İçinde Ceset Bulundu ! Bavul İçinde Ceset Bulundu !
“İşten çıkarılan işçiler geri alınsın” pankartıyla Boğaziçi Köprüsü’ne gelen BEDAŞ’ın taşeron firmasında çalışan işçiler, maaşları ödenmediği için eylem yaptıkları gerekçesiyle işten atılmalarını protesto etti. Grubun köprü trafiğini kapatması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri geldi. Daha sonra köprü çıkışına kadar yürüyen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, “Hak için hukuk için adalet için bugün bir eylem gerçekleştiriyoruz. Bir devlet kutrumu olan BEDAŞ işçilerin maaşlarını ödemediği yetmiyor gibi ödenmeyen maaşları talep ettik diye bugün 116 tane arkadaşımızı burada 58 tane arkadaşımızı da Adana’da sadece haklarını aradılar diye açlığa mahkum edip bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Adana’da 110 gündür İstanbul’da 32 gündür direniyoruz. Ekmeğimizi geri alana kadar da direneceğiz, sonuçları ne olursa olsun. Yasal haklarımızı kullanıyoruz kullanmaya da devam edeceğiz. İstanbul’un her yerinde bundan sonra da bu eylemleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından protestolarını devam ettiren gruba, olay yerindeki çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Gözaltına alınarak çevik kuvvet araçlarına bindirilen 27 işçi daha sonra emniyete götürüldü.




Editör: TE Bilişim