Önce evden kaçtı sonra polise sığındı Önce evden kaçtı sonra polise sığındı
Emekli Astsubay Mehmet Uğur Çetinalp'in (71), 4 çocuğundan en küçüğü olduğunu belirten Sıdıka Çetinalp (36), 2003 yılında Fırat Ç. isimli bir muavine aşık olduğunu, ailesi istemeyince kaçarak evlendiklerini söyledi. Çetinalp evlendikten sonra 1 çocukları olduğunu, eşinin fazla çalışmadığını belirterek, "Ben evlere temizliğe giderek evi geçindirmeye çalıştım. Kendisi çalışmayıp benim paramı alıyordu, üstelik beni her gün dövüyordu. Ben de şiddete daha fazla dayanamayıp ayrıldım. Kaçarak evlendiğim için ailem beni kabul etmedi, sığınma evinde kaldım" dedi.
Sıdıka Çetinalp, 2009 yılında ilk eşinden boşandıktan sonra Battal S. ile tanıştığını ve dini nikahla evlendiğini söyleyerek, "Battal ile evlendikten sonra 2 çocuğum oldu. Ancak Battal ile de ancak 3 yıl evli kalabildim. Bu yılın ortasında çocuklarımı ve beni dövdüğü için ayrıldım. Ama benim peşimi bir türlü bırakmadı. Beni fuhuşa zorlamak istiyordu, ben de kabul etmediğim için beni sürekli dövüyordu. Bu nedenle ayrıldım. Ama sürekli beni rahatsız edip tekrar birlikte olmak istedi. Ancak ben onun niyetini bildiğim için tekrar onun yanına gitmedim. Yine sığınma evine gittim. Bir süre orada kaldım babam felç olunca onun yanına geldim. Çocuklarımı sevgi evlerine vermek zorunda kaldım. Ama o beni bulup hem babamı hem beni dövdü. Yüzüme taşla vurup kanlar içinde bıraktı. Ben de daha sonra şikayette bulundum ancak serbest kaldı. Avukat tuttum davamız devam ediyor" diye konuştu.
Dini nikahlı ayrıldığı eşinin kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Sıdıka Çetinalp şöyle devam etti:
"Benimle yeniden birlikte olmak için Battal beni sürekli tehdit etmeye başladı. Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına karşı şiddetin önüne geçmek için panik butonu dağıtacağını açıkladı. Ben de avukatım aracılığıyla hayatımı anlatıp panik butonu istedim. Bana bir haftada buton geldi. Şimdi kendimi daha güvendi hissediyorum. Yine korkuyorum ama eskisi gibi değil, eskiden beni öldürecek diye çok korkuyordum. Şimdi botuna bastığım an polis yanımda oluyor. Bu butonla mesaj bile atabiliyorum. Polis ben nerede olursam olayım hemen yanıma geliyor. Bu bana çok güven veriyor."
Çetinalp, eskiden dayak yiyen kadınların çaresiz susup bunu kabullendiğini belirterek, "Eskiden bize kimse sahip çıkmıyordu ama şimdi başka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin olmak üzere emniyet, savcılık ve avukatlar bize sahip çıkıyor. Buradan kadınlara sesleniyorum, artık kocanızdan dayak yiyip susmayın çünkü herkes bize destek veriyor. Eğer şiddet görüyorsan başvurduğun zaman hemen buton veriyorlar. Her türlü yardımı yapıyorlar. Kesinlikle dayak yiyip susmayın" dedi.

Editör: TE Bilişim