Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi
 Başkan Kocaoğlu, "Ben bu kente hizmet etmekten, bu kentin belediye başkanı olmaktan, bu kentte çocuk büyütmekten, bu kentte esnaflık yapmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum" dedi. 
Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve 'sözleşmeli üretim' modelini uygulayarak tüm Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir sözleşmeyle daha üreticinin yüzünü güldürdü. Ödemiş’te düzenlenen törende Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile “Fidan, Ağaç ve Ağaçcık, Yoğurt, Ayran ve Zeytinyağı Alım Şartları Protokol”ü imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bilgi’nin imzaladığı protokol, Bademli’de bayram havası yaşattı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarıma yapılan destekleri anlattı. Konuşmasında geçtiğimiz gün Konak muhtarlarıyla yaptığı toplantı sırasında “Böyle bir şehrin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum” diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a cevap veren Başkan Kocaoğlu, "Ben bu kente hizmet etmekten, bu kentin belediye başkanı olmaktan, bu kentte çocuk büyütmekten, bu kentte esnaflık yapmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum" dedi.



"HÜKÜMETİ REKABETE TEŞVİK ETTİK”
Merkezi hükümetle ortak olarak örnek projeler yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes Projesi bunlardan biridir. İlk defa kamu ile belediye ortak oldu. Devlet Demiryolları ile limanın büyütülmesi için çalışıyoruz. Bu iki projeyi de Sayın Bakanımız Binali Yıldırım ile yaptık. Birçok çalışma yapıyoruz. Kendisine her zaman saydım. Biz İzmir‘de yaptığımız projeler ile hükümeti de İzmir'de yatırım yapmaya, tatlı bir rekabete teşvik ettik. Bugüne kadar proje adına hiçbir şeyden bahsetmeyen hükümet, 35 proje ile İzmir’e yatırım hamlesi başlattı. Bunda bizim çalışmalarımızın da çok büyük payı var" diye konuştu.


Bakan Yıldırım'ın, "Böyle bir şehrin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum" sözlerine bir anlam veremediğini kaydeden Kocaoğlu, "Bu ne anlama geliyor? Onu tüm İzmirli hemşehrilerimin taktirine bırakıyorum. Bir İzmirli olarak üzüldüm ve sıkıldım. 4 milyon İzmirli hemşehrim adına söylemek isterim; ben seçilmiş belediye başkanıyım. Sayın Bakanımız da hükümetin seçilmiş milletvekili, bakanı... Yine çalışacağız. Ama bu söz Sayın Bakanımıza uygun düşmedi" şeklinde konuştu.
Başkan Kocaoğlu, "Bu hicap duyulan kentte biz neler yapmışız, bir bakalım" diyerek, şunları söyledi:
"Yerelde kalkınmayı rehber aldık. Samimiyetle çalışıyoruz, genelin çıkarını koruyoruz; hayali projelerle zaman kaybetmeden yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük toplu ulaşım ağını kurduk. En nitelikli konser salonu Ahmed Adnan Saygun’u yaptık. İlk opera binasının projesini hazırladık, ihaleye çıkacağız. En nitelikli buz sporları salonunu yaptık. Türkiye'nin en zengin doğal yaşam parkı yaptık. İleri biyolojik arıtmada Türkiye‘deki toplam kapasitenin dörtte biri bizde. 90 dakikada tek biletle Türkiye'nin en ucuz ulaşımını gerçekleştiriyoruz. Bu uygulama başka hiçbir kentte yoktur. Taşeronu kaldıran ilk belediyeyiz. Sözleşmeli üretim modelini gerçekleştiren ilk belediyeyiz.



Ova yollarını asfaltlayan ilk belediyeyiz. Okul sütü projesini başlatan ve uygulayan ilk belediyeyiz. Türkiye‘nin en büyük çamur çürütme tesisini bu sene bitiriyoruz. Yatırım maliyeti 61,5 milyon liradır. Türkiye‘nin en büyük fuar kompleksini 400 milyon lira harcayarak yapıyoruz, temelini attık. Türkiye'nin en planlı büyüyen kentiyiz. Bu kentte çocuklarımız okula gitsin diye dağ köylerine okul servisi koyduk. Aklı ve bilimi rehber olarak kullanıyoruz, aklın ve bilimin ışığında yürüyoruz. Yaptığımız bütün işlerde yasalara, evrensel ahlak kurallarına, inancımızın gereklerine, her şeye tamı tamına uyuyoruz. Hep genelin yararını ve halkın yararını, hemşehrimizin yararını, daha iyi bir İzmir’i hedefliyoruz. Bunun için çalışıyoruz ve üretiyoruz. En borçlu belediyeden, en güçlü belediyeye geldik. İzmirli hemşehrilerim bana, hayatımda en büyük onur olan, büyükşehir belediye başkanlığı gibi son derece şerefli bir görevi bahşetti. Ben bu şehirde esnaf olmaktan, hizmet etmekten , bu kentin belediye başkanı olmaktan, bu kentte çocuk büyütmekten onur duyuyorum, şeref duyuyorum."



Törende Bademli Fidancılık Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanvekili Feridun Azeroğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin birer konuşma yaparak Başkan Aziz Kocaoğlu’na, çiftçiye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. İmza töreninin ardından Başkan Kocaoğlu’na teşekkür plaketleri takdim edildi.
Editör: TE Bilişim