ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
İzmir’in Bornova ilçesinde yaklaşık 20 gün önce araçla seyir halindeyken gaz pedalı takılı kalan 31 yaşındaki Cem Gezgen, öndeki arabaya çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Gezgen, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Babasına “Ölürsem organlarımı bağışlayın” diyen Gezgen’in kazadan 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Baba Ali Gezgen, oğlunun vasiyetini yerine getirerek organlarını bağışladı. Gence minnet ve şükranlarını sunmak isteyen Organ Nakli Merkezi sorumlusu Dr. Cezmi Karaca ve ekibi ise, Gezgen’in başında saygı duruşunda bulundu. 
30 yılı aşkın süredir organ nakli ameliyatları yapan Cezmi Karaca, en büyük iyilik ve sevabın cana can katmak olduğunu belirterek, organlarını bağışlayan her hastanın önünde saygı duruşunda bulunduklarını belirtti. Karaca, “En büyük iyiliği onlar yapıyor” dedi.
Cem Gezgen’in bir böbreği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 yıldır böbrek nakli bekleyen iki çocuk babası 37 yaşındaki Ömer Sazcı’ya başarılı bir operasyonla nakledilirken, diğer böbreği Durdu Yürmen’e (47), karaciğeri Güneş Arda’ya (42), korneaları ise Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Ziya Ersöz ve İlgen’e nakledildi. Cem Gezgen’in ismi ise hastanenin organ nakli yaptıranların isimlerinin yer aldığı ‘Kalp Tablosu’nda ölümsüzleştirildi.



Editör: TE Bilişim