Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
 24 Aralık pazartesi günü İzmir, İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda hukuki sürecin başladığını ve sürecin tamamlanması gerektiğini belirten İl Başkanı Ali Engin, parti üyelerinin adının geçmesi nedeniyle süreci yakından takip ettiklerini söyledi.
Engin, yaptığı yazılı açıklamada, genel merkezi sürekli bilgilendirdiklerini kaydederek, kimsenin hukuki süreç tamamlanıncaya kadar suçlu ilan edilemeyeceğine vurgu yaparak, “Elbette parti üyelerimizin adının geçtiği bir operasyon olması sebebi ile konuyla ilgileniyoruz. Bu konu ile ilgili Genel Merkezimizi bilgilendirdik ve sürekli iletişim halindeyiz. İlçe Başkanımızın adının karıştığı bir operasyon olması sebebi ile de konuya daha hassas yaklaşıyoruz. Ortada başlatılan hukuki bir süreç var ve bu süreç devam ederken hiç kimsenin suçlu ilan edilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.
Operasyonun 'parti işleriyle değil özel işlerle ilgili' olduğunu kaydeden Engin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önce de benzer davalarda, daha operasyonlar aşamasında suçlu ilan edilenlerin hukuki süreç sonunda serbest bırakıldığına defalarca şahit olduk. Hukuk işleyecek ve suç varsa ortaya çıkacağı gibi, suçsuz olanlarda aklanacaktır. Adı geçen isimleri kamuoyunun önüne, sanki isnat edilen suçlar kanıtlanmış gibi atmak hukuk dışı bir yaklaşım olur. Hukuki sürecin sonunda daha ayrıntılı bir açıklama yapmak mümkün olacaktır, ancak konu şimdi adli makamlardayken bir açıklama yapmak doğru olmaz. Ancak şunu açıklıkla dile getirebilirim ki, biz yapımız gereği suçları kanıtlanıncaya ve suçlu bulununcaya kadar her insanın suçsuzluğuna inanırız. Süreç ile ilgili partimizin takibi devam edecektir ancak, operasyon parti işleri ile ilgili değil, özel işlerle ilgili bir operasyondur. Umarım kısa sürede hukuki süreç tamamlanır ve suçsuz olan herkes normal yaşantısına döner.”


İzmir haber
Editör: TE Bilişim