Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Kaza, saat 20.30 sıralarında Alsancak Semti 1'nci Kordon'da meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan aldığı 3 yolcusu ile Gündoğdu Meydanı yönüne giden 24 yaşındaki Osman Temen'in yönetimindeki 35 FYT 09 plakalı faytondaki 2 at, Türkçe Olimpiyatları Kültür Şenliği Korteji ile yol yapım çalışmalarından ürktü. Koşmaya başlayan atlar yolun sağ ve sol tarafında park eden otomobillere çarpmaya başladı. bu srada faytoncuda aracın üzerinden düşt. 2 atın çektiği fayton 3 yolcusu ile kontrolsüz şekilde ilerlemeyi sürdürdü. Şehrin en kalabalık noktalarından biri olan Kordon'da kontrolsüz giden fayton, şans eseri yol üzerindeki işletmelerin bahçelerine girmedi. Çevredeki kafelerde oturanların şok içinde izlediği olay, faytonun karşı yönden gelen 35 T 7137 plakalı Murat Dalgın'ın (41) kullandığı taksiye çarptı. Yol kenarındaki demir dubalar ile taksi arasında sıkışan fayton durdu. İpleri kopartan iki at ise çevredekiler tarafından yakalanıp bağlandı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan kimse olmadı. 8'i park halinde olan 9 araçta maddi hasar oluştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ
Bir restoranda çalışan evli ve 1 çocuk babası Nihat Alay (48), "Atlar ileriden büyük bir gürültüyle geliyordu. Sürücüsü yoktu. İki erkek bir çocuk gördüm faytonda, korkudan birbirlerine sarılmışlardı. Sağda ve soldaki araçlara çarparak çılgınca gidiyordu fayton. Araçlara bayağı bir hasar verdi. Faytondakilerin de düşmemesi bir şans. Faytonun çevre dükkanların bahçelerine girmemesi bir şans. Çünkü masalarda çok sayıda kişi oturuyordu. Eğer bahçelere dalsa çok daha vahim işler olurdu" dedi.
Taksi şoförü Murat Dalgın ise, "Faytonu kullanan kimse yoktu. Karşıdan geliyordu. Kurtulmaya çalıştım, ama başaramadım. Aracımda maddi hasar var" dedi.
Fayton sürücüsü Osman Temel, "Yolda yoğun bir kalabalık vardı. Ayrıca çalışmada vardı yolda. Atlar ürktü koşmaya başladı. İlk araca çarpınca ben faytondan düştüm tutamadım aracı" dedi.

KORDON'DA UYGUN ORTAM YOK
Kimsenin yaralanmamasını mucize olarak değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Fayton İşletmesi sorumlusu veteriner hekimi Oya Oral, "Resmen sırat köprüsünde çalışıyoruz. Gerek trafik problemi gerek altyapı çalışmaları, çalışmamız için sağlıksız bir ortama neden oluyor. Kordon'a giren araçlardan dolayı, faytonlar için uygun bir ortam yok. Sonuçta biz canlı hayvanla iş yapıyoruz. Kordon'da yapılan alt yapı çalışmaları ve ne yazık ki araç trafiği işimizi daha da zorlaştırıyor. Hal böyle olunca kaza kaçınılmaz oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda burada yapılacak düzenlemelerle Kordon daha huzurlu olur ve biz işimizi daha rahat yaparız. Kazada zarar gören maddi hasarlar karşılanacak" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim